PERSOANELE DEFAVORIZATE din Capitala primesc HAINE DE IARNA

Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia TUNA, demareaza un proiect pentru a veni in sprijinul familiilor si a persoanelor cu risc social, se arata intr-un comunicat de presa al municipalitatii.

Potrivit sursei citate, 4.000 de persoane vor beneficia in cadrul proiectului de articole vestimentare  oferite de Asociatia “Time to Help” din Germania.

Actiunea va avea loc in perioada 29 ianuarie – 1 februarie, intre orele 10.00 si 18.00, in incinta spatiului Expo 31, din cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS – Din grija pentru oameni, Aleea Turnu Magurele nr. 17, Sector 4 (intre Aleea Raul Sadului si Aleea Ciceu, statia RATB Ciceu – masina 202 sau statia de metrou Aparatorii Patriei).

Citeste si: FAMILIILE NEVOIASE ar putea ramane fara AJUTOARE SOCIALE daca nu isi trimit copiii la SCOALA

Beneficiarii proiectului sunt persoanele inscrise in baza de date a Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si care primesc deja serviciile sociale oferite de municipalitate, printre care si adapost, cantina, consiliere (inclusiv cele din Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady, centrul din Berceni si Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil).

Astfel, persoanele inscrise in serviciile sociale municipale vor putea beneficia de proiect pe baza actului de identitate si a unui bilet de acces (care poate fi obtinut din cadrul Complexului OMINIS si de la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, strada Foisorului nr. 56-58, Sector 3).

Citeste si: Primaria Sectorului 6 distribuie AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE pentru persoanele defavorizate

Persoanele defavorizate vor avea posibilitatea sa isi aleaga cate cinci articole de imbracaminte de iarna, iar acest program se va derula o singura data in anul 2015.

Vanzarea obiectelor de imbracaminte este strict interzisa, iar pentru a preintampina aceasta situatie, hainele sunt dotate cu un cod de bare pentru a putea fi depistate in cazul comercializarii acestora.

Asociatia “Time To Help” este activa la nivel international, iar in Romania isi va aduce contributia pentru prima data, conform sursei citate. Hainele sunt colectate, sortate si impachetate in Germania, apoi sunt aduse in Romania si oferite persoanelor care au nevoie de acestea.

Sursa fotro: slujirecrestina.ro