Oamenii strazii din Sectorul 6 aflati in pericol de hipotermie, dusi in centre special amenajate

Gerul a umplut pana la refuz centrele pentru persoanele fara adapost

Vremea extrem din ultimele zile a reprezentat un risc major pentru persoanele fara adapost. In Sectorul 6 al Capitalei, echipele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) au intervenit, in weekend, si au depistat un numar de 50 de persoane adulte in pericol de hipotermie.

Dintre acestea, 40 de persoane au fost gazduite in adaposturile de noapte din subordinea institutiei, celelalte 10 fiind conduse la adapostul de noapte administrat de Primaria Capitalei.

In aceeasi perioada de timp, in zona Militari a fost identificat un copil in vârsta de 10 ani care apela la mila conducatorilor auto, copilul fiind internat in Centrul de Primire si Evaluare in Regim de Urgenta ”Arlechino”, din subordinea DGASPC Sector 6.

Tot in zona Militari au fost identificate doua familii cu trei copii care se adaposteau in adaposturi improvizate, in urma discutiilor acestea fiind conduse la domiciliul unor rude, unde au fost gazduite.

In seara zilei de 26 ianuarie 2014, echipele de interventie ale DGASPC Sector 6 au raspuns sesizarii telefonice primite din partea Institutiei Prefectului Capitalei si au intervenit in str. Furtunei nr.40, unde au identificat doi minori impreuna cu mama acestora, cele trei persoane fiind internate la Institutul IOMC ”Alfred Russescu”.

In perioada 27–31 ianuarie 2014, cand au fost anuntate fenomene meteorologice extreme, echipele de interventie ale DGASPC Sector 6 vor fi in permanenta stare de alerta pentru a interveni in eventualele situatii de pericol in care se pot afla adulti sau minori pe raza Sectorului 6.

Cetatenii care doresc sa sesizeze un caz al unei persoane fara adapost, pot contacta Directa Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 la numarul de telefon: 0731.624.849.

Foto: Adevarul