Persoanele varstnice din Sectorul 6 primesc ajutoare alimentare

Cu sprijinul Primariei Sectorului 6, 242 persoane in varsta din comunitate primesc in aceasta perioada ajutoare materiale constand in pachete cu alimente de baza.

Ajutoarele se distribuie in cadrul proiectului “Sprijin pentru seniorii Sectorului 6”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, cu finantare de la bugetul local. Programul a fost demarat la inceputul anului si isi propune imbunatatirea calitatii vietii pentru membrii comunitatii care se afla la varsta pensionarii si care se confrunta cu o situatie materiala precara.

Pachetele cu alimente se acorda lunar, beneficiari fiind persoanele in varsta cu domiciliul legal pe raza Sectorului 6, care au implinit varsta legala de pensionare si au venituri mici ( 700 lei / membru de familie). Distribuirea produselor alimentare se realizeaza la sediul institutiei sau la domiciliul persoanelor varstnice nedeplasabile.

“O treime din comunitatea Sectorului 6 o reprezinta persoanele in varsta. Multi dintre seniori au peste 70 de ani si constituie o categorie sociala vulnerabila din cauza limitarii motorii sau a fragilitatii starii de sanatate. Protectia sociala a varstnicilor este un domeniu complex, dar este important ca oamenii sa beneficieze de un sprijin pe care se pot baza. Pentru aceste persoane dezvoltam servicii specializate, organizate la nivel local si care le sunt acordate individualizat, in functie de nevoi”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

 

sursa foto: stirile.rol.ro