PERSONALITATI din tara si strainatate, DECORATE de PRINCIPESA MARGARETA cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la revenirea in Romania

PERSONALITATI din Romania, SUA, Marea Britanie, Franta si Elvetia au fost DECORATE duminica de PRINCIPESA MARGARETA cu ocazia evenimentelor prilejuite de implinirea a 25 de ani de la intoarcerea sa in tara, printre acestea numarandu-se si FREDERIC MITTERAND, nepotul fostului presedinte al Frantei.

FREDERIC MITTERAND, fost ministru al Culturii din Franta (2009-2012), nepotul fostului sef al statului francez FRANCOIS MITTERAND, a primit ordinul Coroana Romaniei in grad de Comandor pentru intreaga sa activitate culturala, civica si politica, remarcata prin interesul si ajutorul acordat dezvoltarii scenei culturale internationale, pentru activitatea din domeniul televiziunii, cinematografiei si muzicii, dar si pentru ajutorul dedicat acordat familiei regale.

Citeste si: Casa Regala aniverseaza implinirea a 25 de ani de la intoarcerea PRINCIPESEI MARGARETA in tara

“Este un moment minunat pentru mine. Decoratia este un tribut al prieteniei si pentru mine este un moment de recunostinta. Ca multi francezi nu o sa uit niciodata importanta regelui Mihai in al Doilea Razboi Mondial. Regele Mihai a eliberat Romania de guvernarea fascista, a lucrat toata viata pentru democratie iar acum principesa Margareta este exact la fel. Familia regala din Romani lucreaza pentru prestigiul Romaniei, este foarte populara in Romania pentru ca a facute multe pentru aceasta tara”, a spus FREDERIC MITTERAND.

Cu acelasi prilej, principesa a mai DECORAT duminica, in numele regelui, o serie de PERSONALITATI din Romania, SUA, Marea Britanie, Franta si Elvetia.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferita Patriciei Klecanda, directorul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Margarit — Enescu si Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR in Elvetia, cat si a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei Romaniei a fost acordata avocatului Florin Iacobescu, Scolii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elvetia) si contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea si conducatoarea Asociatiei FPMR — Elvetia.

Ordinul Coroana Romaniei in grad de cavaler a fost conferit maestrului bucatar Albert Roux pentru activitatea in domeniul culinar.

Casa Regala organizeaza duminica o serie de evenimente dedicate implinirii a 25 de ani de la intoarcerea in tara a PRINCIPESEI MARGARETA.

Citeste si: Manifestarile organizate cu ocazia implinii a 25 de ani de intoarcerea PRINCIPESEI MARGARETA in tara au debutat la Muzeul Satului

Duminica, PRINCIPESA MARGARETA va vizita alaturi de personalitati din strainatate studioul 4 al Televiziunii Romane, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminica, PRINCIPESA MARGARETA si principele Radu vor lua parte in cursul serii, la ora 18.00, la un concert de gala la Ateneul Roman iar seara se va incheia cu un dineu oficial gazduit de Palatul CEC, la ora 20,00, in prezenta principesei mostenitoare si a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitati, personalitati din strainatate, dar si reprezentanti ai tuturor domeniilor societatii romanesti care au sustinut Familia Regala in ultimii 25 de ani.

Sursa foto: dental-med.ro