Pescuitul și vânătoarea vor fi permise după 15 mai. Ce se întâmplă cu restaurantele

Pescuitul și vânătoarea vor fi permise după data de 15 mai, a anunțart miercuri premierul Ludovic Orban. Premierul susține că vânătoarea ajută la eliminarea populațiilor de mistreți care intră pe culturile agricole și care răspândesc peste porcină africană.

„Președintele a anunțat anumite categorii de activități, printre care este pescuitul și vânătoarea. Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți și pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreții intră frecvent pe culturile agricole, care și așa sunt afectate de seceta care a lovit România”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a precizat că restaurantele nu vor fi deschise din 15 mai, afirmând că acestea se numără printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

„Astăzi (miercuri – n.red.) voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spații închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai”, a afirmat miercuri Ludovic Orban.

Sursa foto: realitatea