Peste 1.000 de BICICLISTI au PROTESTAT in Bucuresti nemultumiti de piste

Peste 1.000 de biciclisti protesteaza sambata in Capitala, nemultumiti de modul in care primaria se ocupa de problemele bucurestenilor, informeaza B1 TV.

Este al al saptelea protest si de fiecare data, numele primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost strigat in strada. 

Oamenii acuza ca nu sunt amenajate locuri speciale, iar pistele de biciclisti sunt rare sau prost intretinute. 

Cel de-al saptelea mars al biciclistilor din Bucuresti “Vrem un oras pentru oameni!” a inceput sambata, de la ora 14.30. Marsul a fost organizat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), in parteneriat cu Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania.

Organizatorii marsului se delimiteaza de orice mesaj sau actiune politica ce poate fi asociata acestui protest. Actiunea nu are nicio conotatie politica, fiind in fapt o actiune care vizeaza politicile de dezvoltare urbana in Bucuresti. Consideram ca mediul politic este de fapt destinatarul final al acestui mars, astfel ca invitam orice membru de partid care doreste sa se alature marsului sa o faca mai degraba institutional, prin decizii administrative care sa conduca la o dezvoltare sustenabila a orasului.

Solicitam mediului politic sa ne inteleaga demersul ca fiind unul al cetatenilor. Desi membrii de partid sunt si ei cetateni, acestia sunt o categorie aparte care, odata prezenti in aceasta actiune, va contamina politic un demers onest si civic. Ne asteptam la responsabilitate si respect fata de cetatenii Bucurestiului.

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) este o asociatie care sustine dezvoltarea mobilitatii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetateni, indiferent cum aleg sa se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana prin aplicarea normelor europene in domeniu in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania este organizatia profesionala care reprezinta, promoveaza si protejeaza la nivelul Municipiului Bucuresti interesele profesiei de arhitect, avand implicit misiunea publica de responsabilizare a locuitorilor capitalei fata de calitatea mediului construit”, anunta organizatorii

 Sursa foto: b365