Peste 1.200 de AMENZI au fost aplicate de politisti TAXIMETRISTILOR, intr-o singura zi

Peste 1.200 de AMENZI au fost aplicate de politisti pe parcursul unei actiuni de o zi, desfasurate in municipiul Bucuresti si in 16 judetea anuntat joi Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, la data de 18 iunie, sub coordonarea Directiei Rutiere din IGPR, politistii rutieri impreuna cu inspectori Registrului Auto Roman (RAR) au actionat in municipiul Bucuresti, precum si in judetele Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Calarasi, Constanta, Cluj, Dolj, Gorj, Iasi, Ilfov, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava si Vaslui, pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicate autoturisme destinate transportului public de persoane in regim taxi.

Pe parcursul actiunii, echipele de control au urmarit atat depistarea si sanctionarea conducatorilor autoturismelor destinate transportului public in regim taxi care incalca normele rutiere, cat si depistarea autoturismelor care prezinta defectiuni tehnice.

Citeste si: Peste 3.000 de AMENZI au fost aplicate TAXIMETRISTILOR de polististi, in urma unei actiuni la nivel national

La activitatile din trafic au participat 503 politisti rutieri si 38 de specialisti din cadrul RAR, care au verificat 2.666 de autovehicule si au aplicat 1.259 de SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE.

Din totalul SANCTIUNILOR, 1.061 au vizat incalcari ale normelor rutiere, respectiv sase pentru neacordarea prioritatii pietonilor, 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, restul fiind aplicate pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, 17 SANCTIUNI au fost aplicate pentru constatarea unor defectiuni de ordin tehnic Astfel, intr-un caz au fost depistate defectiuni ale mecanismului de directie, iar in 16 situatii conducatorii de taxi nu au putut prezenta dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice.

Totodata, echipele de control au aplicat 181 de SANCTIUNI pentru nereguli referitoare la legalitatea transportului efectuat.

Politistii rutieri au retinut 16 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce si au retras 89 de certificate de inmatriculare.

Citeste si: Zeci de taximetristi aflati in zona aeroporturilor internationale, amendati de politistii de la Directia Rutiera

In cadrul actiunilor, au fost constatate trei infractiuni, iar pentru eliminarea pirateriei s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor in trei cazuri in care transportul se derula in mod ilegal.

Sursa foto: bzi.ro