Peste 1.200 de liceeni hunedoreni vor primi ajutor de la stat

Toti elevii hunedoreni care au depus cereri pentru programul “Bani de liceu” au primit aprobarea Ministerului Educatiei, si urmeaza ca luna aceasta sa aiba primii bani.

La nivel judetean, peste 1.200 de elevi vor beneficia de ajutorul guvernamental in valoare de 180 de lei pe luna, in anul scolar 2013 – 2014.

Pentru ca elevilor sa li se acorde acest tip de ajutor din partea statului, trebuie ca venitul brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii sa fie de maximum 150 de lei.

Toti cei care au depus cererile o sa aiba parte de un venit lunar din partea statului in valoare de 180 de lei, iar sumele de pe primele luni de scoala vor fi platite retroactiv. Liceenii vor primi banii si pe perioada bacalaureatului sau in timpul in care acestia isi desfasoara practica.

Ceea ce trebuie sa stie elevii este ca daca le-a fost aprobata cererea si primesc banii de la stat, asta nu inseamna ca nu isi pot pierde acest drept. Cei care acumuleaza 20 de absente, sau li se scade media la purtare mai jos de sapte, vor fi exclusi automat din program si isi vor pierde dreptul banesc in acel an scolar.

sursa foto: mesagerulhunedorean.ro