Peste 1.200 de MILITARI, pregatiti sa INTERVINA in zonele afectate de INUNDATII

Armata este pregatita sa INTERVINA in zonele afectate de INUNDATII, se arata intr-un comunicat remis marti presei de Ministerul Apararii Nationale.

“La solicitarea Comandamentului National pentru Situatii de Urgenta si a autoritatilor locale, Ministerul Apararii Nationale este pregatit sa INTERVINA in zonele afectate de INUNDATII cu 1.229 MILITARI si cu 206 mijloace tehnice”, se spune in comunicat.

Citeste si: Ponta, la Comandamentul de Urgenta: Nu a patit niciun om nimic. In Gorj e un dig de 40 de ani de care trebuie sa avem grija

Totodata, peste 1.600 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – pompieri, politisti, jandarmi – intervin, la aceasta ora, cu peste 400 de mijloace tehnice, pentru salvarea persoanelor afectate de inundatiile din cele zece judete: Alba, Arges, Caras Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: COD ROSU in Gorj si Valcea, zeci de oameni au fost evacuati. Ponta a ajuns in Gorj

De asemenea, trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI, dotate cu dispozitive speciale de salvare, avand la bord echipaje de salvatori actioneaza in acest moment pentru evacuarea persoanelor din localitatile afectate de inundatii din judetele Gorj si Valcea.

Potrivit MAI, in functie de situatia operativa numarul elicopterelor poate fi suplimentat, acestea urmand sa fie directionate acolo unde sunt solicitari din partea autoritatilor locale.

In plus, prin dispozitia vicepremierului Gabriel Oprea s-au luat toate masurile pentru a se scoate de la Rezervele de Stat mai multe ajutoare pentru persoanele afectate de inundatii, astfel: 3.200 kg conserve pateu, 4.860 kg conserve de carne, 24.300 litri de apa si 200 de seturi cuprinzand paturi, saltele, cearceafuri si fete de perna.

Sursa foto: opiniabuzau.ro