Peste 1.900 de MICROBUZE destinate transportului ELEVILOR, verificate de politisti

Politia Romana a desfasurat, saptamana trecuta, o serie de activitati pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate MICROBUZELE special destinate transportului de ELEVI, precum si verificarea respectarii destinatiei exclusive a acestor autovehicule, au anuntat luni reprezentantii instiutiei.

Astfel, in perioada 7-11 aprilie, politistii rutieri si reprezentanti ai ISCTR au verificat 1.940 de autovehicule destinate transportului de elevi.

In urma verificarilor, au fost constatate mai multe deficiente, fiind aplicate 106 sanctiuni contraventionale, dintre care 69 pentru nerespectarea legislatiei rutiere si 37 pentru nerespectarea prevederilor legislatiei incidente in domeniul transporturilor.

Politistii au retinut, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, sase permise de conducere, dintre care cinci pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice si au retras sapte certificate de inmatriculare.

Citeste si: NOUL AN SCOLAR 2013 – 2014. Remus Pricopie a explicat ce modificari vor fi in noul an scolar

De asemenea, au fost constatate trei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, dintre care una pentru conducerea autovehiculului cu o imbibatie alcoolica mai mare decat limita legala.

Potrivit sursei citate, respectivii conducatori de autovehicule au fost depistati sub influenta bauturilor alcoolice anterior imbarcarii elevilor si profesorilor in mijloacele de transport.

Modul de efectuare a transportului ELEVILOR si PRESCOLARILOR ramane in atentia politistilor si va fi verificat pe intreaga perioada de desfasurare a anului scolar. Prin aceste actiuni, Politia Romana urmareste reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum si verificarea respectarii destinatiei exclusive a acestor autovehicule.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ri