Peste 100 de LICEENI si STUDENTI au participat la cea mai mare COMPETITIE DE ANTREPRENORIAT pentru tineri

Peste 100 de LICEENI si STUDENTI din Bucuresti si din tara au participat marti la finala celei mai mari COMPETITII DE ANTREPRENORIAT pentru tinerilor din Romania – ”Compania anului 2015”, organizata de Junior Achievement (JA) Romania.

Tinerii au concurat cu 40 de start-up-uri din diverse domenii de activitate, propunand solutii medicale inovatoare, produse culturale, intreprinderi sociale, aplicatii pentru smartphone si soft-uri educationale, servicii pentru persoanele cu dizabilitati, inventii hi-tech.

Echipele formate din tineri antreprenori si-au prezentat la standuri produsele sau serviciile propuse si au avut la dispozitie patru minute pentru a convinge publicul si un juriu format din manageri si anterprenori de succes ca ideile lor sunt viabile.

Citeste si: TARGUL INTERNATIONAL al FIRMELOR DE EXERCITIU, in Sectorul 6

Participantii la maratonul inovatiei au fost selectati dintr-un numar de peste 400 de ELEVI si STUDENTI din 25 de orase ce au participat la incubatorul de afaceri BizzFactory, in care au avut oportunitatea sa fie mentorati de profesionisti din business si sa invete cum sa pregateasca lansarea afacerii, cum sa-si perfectioneze produsul sau serviciul, cum sa faca planificari financiare si sa atraga resurse si investitori.

Finalistii competitiei vor primi finantari de peste 20.000 de euro pentru a-si dezvolta afacerile si vor reprezenta Romania la finala europeana a competitiei de la Berlin (elevi) si Lisabona (studenti).

“Anul acesta propunem colaborarea intre doua programe de antreprenoriat care se desfasoara de ani buni in licee, uneori cu aceiasi profesori si elevi: firma de exercitiu si compania pilot JA. ‎Incercam sa aducem simularea din firma de exercitiu in viata reala, cu riscurile si uneori esecurile unui start-up. Experienta de o luna de incubare a peste 100 de companii pilot arata ca suntem pe calea cea buna, dar inca departe de succesul programului in tarile dezvoltate. Sunt convinsa ca pentru tineri vor fi atractive nu numai participarile la competitiile europene, dar si experienta si finantarile oferite ca premiu si investitiile potentiale”, a spus Stefania Popp, CEO JA Romania.

Citeste si: Program de INCURAJARE A ANTREPRENORIATULUI, propus de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei

Castigatorii vor fi premiati miercuri, pe scena Ateneului Roman, in cadrul Galei Investeste in Educatie! – Business Hall of Fame.

In cadrul Innovation Day are loc o suita de evenimente dedicate antreprenoriatului si orientarii in cariera, la care paricipa peste 300 de tineri din mai multe judete ale tarii. Innovation Day este unul dintre cele cinci evenimente ale proiectului “De la Firma de Exercitiu la Firma Reala. Prin antreprenoriat aduci valoare si locuri de munca in comunitatea ta”, implementat de Junior Achievement Romania si cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sursa foto: JA Romania