Peste 100 de sindicalisti de la SANITAS picheteaza sediul Ministerul Sanatatii

Peste 100 de membri ai Federatiei SANITAS din Romania PICHETEAZA luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sanatatii din Bucuresti, solicitand majorarea cu 10 la suta a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, de la 1 iulie 2014.

Protestatarii fluiera din vuvuzele si agita pancarte pe care se poate citi: “Majorarea salariilor cu 10%” sau numele federatiilor teritoriale din care fac parte.

Citeste si: SINDICALISTII de la Sanitas vor PICHETA de luni sediul Ministerului Sanatatii

“La PICHETUL de astazi (luni — n.r.) participa aproximativ 100 de membri ai federatiei noastre. Principalele revendicari se refera la majorarea cu 10 la suta a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, de la 1 iulie 2014, dar si la aplicarea legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie 2014. De asemenea, dorim publicarea, in Monitorul Oficial, a Contractului Colectiv de Munca pe sectorul sanatate si activitati sanitare. Nu in ultimul rand, dorim sa fie deblocate urgent posturile vacante in sanatate si asistenta sociala”, a spus Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei SANITAS, citat de Agerpres.

Citeste si: INCEP PROTESTELE! Sindicalistii SANITAS din sanatate si asistenta sociala se pregatesc de PROTESTE ample

O delegatie a protestatarilor, condusa de prim-vicepresedintele Marius Sepi, a intrat deja la negocieri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Conform calendarului de proteste, PICHETAREA urmeaza sa se incheie la ora 12.00.

Sursa foto: federatiasanitas.ro