Peste 100 de tone de carne, confiscate de politisti dupa o operatiune organizata la nivel national

O operatiune de control a politistilor organizata recent la nivel national a scos la iveala date ingrijoratoare. Peste 100 de tone de carne confiscata si un prejudiciu de 1,5 milioane de euro, acestea sunt rezultatele controalelor efectuate de oamenii legii.

Polititii au confiscat 110 mii kilograme de carne fara acte de provenienta, in valoare totala de aproximativ un milion de lei, in urma unei actiuni de control organizata in centrele comerciale din tara si mai ales la cele din Bucuresti si Ilfov. Din 900 de societati verificate, 60 faceau evaziune fiscala. Actiunea a avut loc si in Arad, Bihor sau Calarasi. Prejudiciul se ridica la peste 1,5 milioane de euro.

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, a atras atentia ca, in Romania, in fiecare saptamana se introduc pe saptamana intre 100 si 200 de tone de carne de porc fara acte de provenienta, operatiunea efectuandu-se prin firme fantoma.

“Exista carne la care actele nu sunt in regula si asta inseamna ca ridica suspiciuni. Legea europeana e clara. Insa cine sunt autorii, evazionistii. Pe mine aia ma intereseaza. Evaziunea din Ungaria se va muta in curand la noi. Intre 100 si 200 de tone de carne de porc introduse in Romania fara acte pe saptamana. Dumnevoastra nu puteti verifica asta, e vorba de cantitati foarte mari, actele se falsifica, trec prin firme fantoma si carnea ajunge peste tot”, Sorin Minea, presedinte Romalimenta.

Foto: Finantistii