Peste 12.000 de alergatori din mai mult de 50 de tari iau startul la Bucharest International Marathon 2014

Peste 12.000 de alergatori din mai mult de 50 de tari sunt asteptati sa ia startul in acest an la Semi-Maratonul International Bucuresti si la Maratonul International Bucuresti, au anuntat organizatorii.

Semi-Maratonul International Bucuresti este in acest an la cea de-a treia editie si se va desfasura in perioada 17-18 mai. Maratonul International Bucuresti este organizat in 2014 pentru a saptea oara si se va desfasura intre 4 si 5 octombrie.

 “Primaria Capitalei va lansa anul acesta la Maratonul International Bucuresti un nou traseu care sa arate frumusetile orasului, cu care ne mandrim”, a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimarul general al Capitalei, la lansarea celor doua manifestari.

“Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Atletism au fost alaturi de aceste doua evenimente sportive de masa inca de la inceput, pentru ca sustinem dezvoltarea mediului din care apare performanta. Guvernul Romaniei va fi reprezentat de doua echipe la Semi-Maratonul International Bucuresti. Vor participa alaturi de mine, Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei, Attila Korodi, ministrul Mediului, Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, Dan Sova, ministrul Transporturilor si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii“ a spus Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului.

Citeste si: Un roman alearga 250 de kilometri in desert pentru copiii bolnavi de inima

“PrimariaCapitalei va lansa anul acesta la Maratonul International Bucuresti Raiffeisen Bank un nou traseu care sa arate frumusetile orasului, cu care ne mandrim” dupa cum a anuntat, Marcel Nicolaescu, Viceprimarul General al PrimarieiMunicipiuluiBucuresti, de asemeneaprezent la conferinta de presa.

Manifestarile sunt initiate de Asociatia Bucharest Running Club si sunt sprijinite de Federatia Romana de Atletism, Primariei Municipiului Bucuresti, Ministerului Tineretului si Sportului si Comitetul Olimpic si Sportiv Român.

Sursa foto: bucharest-marathon.com