Peste 13.000 de REFUGIATI vor sa treaca granita dintre GRECIA si MACEDONIA

Alerta la granita dintre Grecia si Macedonia. Cel putin 13.000 de refugiati vor sa treaca frontiera, iar situatia a devenit extrem de tensionata din cauza masurilor extreme luate de autoritati. 4.000 dintre refugiati sunt copii, iar multi dintre ei sufera de infectii ale cailor respiratorii.

Tensiunile au loc in contextul in care mai mult de jumatate dintre francezi, si anume 60% nu vor ca Franta sa-i primeasca pe migranti, informeaza AFP. Luni, la Bruxelles, va avea loc un summit pe tema crizei refugiatilor. 

Lucrurile par ca au scapat de sub control la granita dintre greco-macedoneana. Guvernatorul prefecturii elene din Macedonia vrea sa fie declarata stare de urgenta.

Refugiatii traiesc clipe de cosmar, nu au ce sa manance si indura frigul. Se spala cu apa rece, adultii si copiii, in aceeasi apa, iar pericolul raspandirii bolilor este urias. Unul dintre voluntari a povestit ca infectiile cailor respiratorii in cazul celor mici au devenit ingrijoratoare, din cauza lipsei de igiena. Si nu sunt semne ca va fi mai bine, in viitorul apropiat. 

CITESTE SI: AUSTRIA nu va mai primi REFUGIATI pe baza SISTEMULUI de COTE stabilit de UNIUNEA EUROPEANA

Situatia va fi, din pacate, din ce in ce mai complicata. Refugiatii vor continua sa vina, lipsesc deciziile centralizate ale Bruxellesului, se incearca pasarea raspunderii spre statele de frontiera, mai ales Grecia, si nu vad o varianta de rezolvare prea curand”, a declarat fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, intr-o interventie telefonica pentru Stirile B1 TV. 

Peste 13.000 de refugiati sunt in acest moment la granita dintre Grecia si Macedonia. Migrantii se plang ca au fost jefuiti pe drum si ca multi nu mai au nici macar pasaportele la ei. Uniunea 
Europeana se confrunta cu cel mai mare val de refugiati de la cel de Al doilea Razboi Mondial incoace.

CITESTE SI: Plan de restabilire a CIRCULATIEI LIBERE in SCHENGEN prezentat de COMISIA EUROPEANA

De altfel, mai mult de jumatate dintre francezi, si anume 59%, se declara impotriva repartizarii intre tarile Uniunii Europene a refugiatilor care ajung pe tarmurile elene si italiene si nu doresc ca Franta sa primeasca o parte dintre acesti refugiati, potrivit unui sondaj publicat de Dimanche Ouest France.

Sondajul arata ca 77% dintre francezi considera ca printre solicitantii de azil care sosesc in Europa exista si teroristi. In plus, 73% dintre cei chestionati cred ca primirea de refugiati va genera sosirea de noi imigranti, iar 61% considera ca in Franta exista deja multe persoane de origine straina. 

Sursa foto: hotnews