AMENZI NOUL COD RUTIER. Peste 15.000 de AMENZI aplicate PIETONILOR si SOFERILOR, in ultima saptamana

AMENZI NOUL COD RUTIER. Aproape 2.500 de politisti rutieri au actionat in aceasta saptamana sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, la nivel national, pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati pietoni, se arata intr-un comunicat remis sambata presei de Inspectoratul General al Politiei Romane.

AMENZI NOUL COD RUTIER. Potrivit sursei citate, actiunile desfasurate de politisti, in perioada 16-19 februarie, au avut in vedere atat soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor care traverseaza regulamentar, cat si pietonii care traverseaza prin loc nepermis.

AMENZI NOUL COD RUTIER. O atentie deosebita a fost acordata zonelor cu potential de risc rutier, precum si celor in care fost inregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor doua cauze.

Citeste si: Peste 43.000 de AMENZI au fost aplicate de POLITISTI in perioada SARBATORILOR DE IARNA

AMENZI NOUL COD RUTIER.  Pentru nerespectarea normelor care reglementeaza circulatia pe drumurile publice politistii au aplicat 15.854 sanctiuni contraventionale. Din totalul acestora, 13.903 au vizat abateri ale PIETONILOR, iar 1.951 au fost aplicate pentru SOFERII care nu au acordat prioritate de trecere PIETONILOR angajati in traversarea regulamentara a drumului public.

AMENZI NOUL COD RUTIER. In cele 1.951 de cazuri, SOFERILOR le-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii.

Citeste si: AMENZI de peste 820.000 de lei aplicate de politisti, in a doua zi de CRACIUN

AMENZI NOUL COD RUTIER. Activitatile desfasurate, in perioada 16-19 februarie, au avut ca obiectiv prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul a doua dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere  – traversarea neregulamentara, respectiv neacordarea de prioritate pietonilor care traverseaza regulamentar, potrivit sursei citate.