Peste 150 de ROMANI CANDIDEAZA la alegerile administrative din ITALIA

Un numar de 157 de ROMANI au solicitat adeverinte necesare inscrierii in cursa pentru functia de consilier local in orase ale ITALIEI, a anuntat Autoritatea Electorala Permanenta.

Potrivit sursei citate, din totalul de 157 de persoane inscrise, 70 la suta sunt de sex feminin, respectiv 109 persoane.

Varsta medie a celor care au depus cererea pentru eliberarea adeverintelor este de 36 de ani, cea minima de 19 ani, iar maxima de 61 de ani.

Citeste si: ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PSD vrea cu disperare VOTURILE romanilor din DIASPORA

Pentru a participa la alegerile administrative din ITALIA, romanii au solicitat Autoritatii Electorale Permanente o adeverinta care atesta faptul ca in evidentele autoritatilor romane acestia nu au nicio interdictie in ce priveste exercitiul drepturilor electorale si nici nu se afla sub incidenta unei hotarari judecatoresti definitive prin care sa fie condamnati la pierderea drepturilor electorale.

Potrivit legislatiei in vigoare, romanii care vor sa fie alesi sau sa voteze in cadrul acestui scrutin trebuie sa se inscrie pe o lista electorala suplimentara.

Citeste si: Berlusconi: Am primit propuneri din Romania, Bulgaria si Malta pentru a candida la europarlamentare

In data de 25 mai vor avea loc alegeri administrative pentru reinnoirea mandatelor pentru aproximativ 4.000 de primarii italiene. Printre orasele in care se organizeaza alegeri administrative se numara Perugia, Florenta, Bari, Padova si Bergamo.

Sursa foto: emigrantul.eu