Peste 162 kilograme de LEGUME si FRUCTE, RETRASE de pe piata de inspectorii ANPC

Peste 162 de kilograme de LEGUME si FRUCTE, in valoare de 1.002 lei, au fost RETRASE de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in urma unor controale de patru zile de la inceputul lunii iulie.

In perioada 1-4 iulie, comisarii ANPC au desfasurat un control tematic privind comercializarea LEGUMELOR si FRUCTELOR proaspete in magazine alimentare, hipermarketuri si supermarketuri, piete agroalimentare, depozite si piete angro.

Au fost controlati 744 de operatori economici, dintre care la un numar de 574 ( 77 la suta) au fost constatate deficiente. Din cantitatea verificata de circa 360 de tone de FRUCTE si LEGUME, aproximativ 126,6 tone (35 la suta) nu se incadrau in prevederile legale.

Citeste si: Aproape 15 TONE de lapte si produse lactate, OPRITE DE LA COMERCIALIZARE de inspectorii ANPC

Inspectorii ANPC au constatat ca 162 de kilograme de FRUCTE si LEGUME erau improprii consumului si le-au RETRAS de pe piata.

Aproximativ 126,4 tone de FRUCTE si LEGUME, in valoare de 470.000 de lei au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea neconformitatilor constatate.

Citeste si: Cantitate URIASA de APA MINERALA, RETRASA, dupa controalele ANPC in Bucuresti

Au fost aplicate 401 amenzi in valoare de 931.850 de lei si 261 de avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Principalele abateri au fost: comercializarea unor produse avand caracteristici neconforme cu prevederile legale, lipsa documentelor de provenienta, neincadrarea in cantitatea neta declarata, lipsa informatiilor obligatorii (ambalatorul/expeditorul; produsul; specia sau soiul, daca este cazul; tara de origine; categoria de calitate; calibrul) si abateri privind afisarea preturilor.

Sursa foto: enational.ro