Peste 163 tone de DESEURI RECICLABILE, colectate SELECTIV in Sectorul 6

Peste 163 tone de DESEURI RECICLABILE au fost colectate SELECTIV de la populatie in primele cinci luni ale acestui an, au anuntat miercuri reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Dintre cele 163.560 de kilograme de deseuri reciclabile colectate SELECTIV, 32.090 de kilograme au fost plastic, 180 de kilograme, metal, 83.310 de kilograme, hartie-carton, iar 47.980 de kilograme, sticla.

Potrivit sursei citate, in Sectorul 6 sunt in prezent 292 containere destinate colectarii SEPARATE a DESEURILOR DE AMBALAJE, care sunt puse la dispozitia locuitorilor gratie unui parteneriat intre Primarie, Eco-Rom Ambalaje si societatea de salubrizare Urban SA.

Pana la sfarsitul lunii iunie, Sectorul 6 participa, pentru a doua oara, la competitia ORASUL RECICLARII, eveniment aflat in desfasurare inca de la 1 ianuarie 2014.

Initiativa organizarii acestei competitii apartine Eco-Rom Ambalaje, iar la finalul celor sase luni, castigatorul va obtine titlul de „ORASUL RECICLARII” si marele premiu: o zona eco wi-fi – un spatiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, in valoare de 12.000 de euro.

Citeste si: Peste 132 tone de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in Sectorul 6

La prima editie a competitiei, Sectorul 6 din Bucuresti a castigat premiul de excelenta la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalitatile care au obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativa a punctelor de colectare SEPARATA.

Dupa aceasta victorie, Primaria Sectorului 6 a raspuns pozitiv si celei de-a doua invitatii, alaturi de municipalitati precum: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti – Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Sfantu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui. 

Citeste si: Aproape 90 de tone de deseuri reciclabile au fost colectate selectiv in primele trei luni ale anului in Sectorul 6

Mai multe detalii despre editia a doua a competitiei „Orasul Reciclarii” si informatii despre colectarea SELECTIVA a DESEURILOR DE AMBALAJE pot fi aflate accesand site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

Sursa foto: mytex.ro