Peste 184 tone de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in Sectorul 6

Peste 184 tone de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV de la populatie in primele sase luni ale acestui an, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 6.

 Astfel, potrivit raportarii oficiale, aferente primelor sase luni din acest an, cantitatea totala de DESEURI DE AMBALAJE COLECTATE SEPARAT de la populaite, in intregul sector, a fost de 184.383 kilograme, dintre care 39.873 kilograme de plastic, 240 de kilograme de metal, 96.290 de kilograme de hartie-carton si 47.980 de kilograme de sticla.

In primele sase luni ale acestui an, Sectorul 6 a participat, pentru a doua oara, la competitia Orasul Reciclarii. Initiatorul acestei competitii este Eco-Rom Ambalaje, iar la finalul perioadei de jurizare castigatorul va obtine titlul de “Orasul Reciclarii” si marele premiu: o zona eco wi-fi – un spatiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, in valoare de 12.000 de euro. Festivitatea de premiere va avea loc in cadrul Galei “Orasul Reciclarii”, care va fi organizata pe 18 septembrie.

Citeste si: Peste 163 tone de DESEURI RECICLABILE, colectate SELECTIV in Sectorul 6

 In prezent, in Sectorul 6, un numar de 292 containere destinate COLECTARII SEPARATE a DESEURILOR DE AMBALAJE sunt puse la dispozitia locuitorilor, gratie unui parteneriat intre Primarie, Eco-Rom Ambalaje si societatea de salubrizare Urban SA.

Citeste si: Peste 132 tone de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in Sectorul 6

La prima editie a competitiei, Sectorul 6 din Bucuresti a castigat premiul de excelenta la categoria “Armament de calitate”, fiind printre municipalitatile care au obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativa a punctelor de COLECTARE SEPARATA. Dupa aceasta victorie, Primaria Sectorului 6 a raspuns pozitiv si celei de-a doua invitatii, alaturi de municipalitati precum: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Sfantu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui. 

Sursa foto: adevarul.ro