Peste 2.000 de caini fara stapan au fost eutanasiati pana acum in Bucuresti

Peste 2.000 de caini fara stapan au fost eutanasiati in Bucuresti de la inceperea acestei actiuni si pana in prezent, au anuntat joi reprezentantii Primariei Capitalei.  

Potrivit sursei citate, eutanasierile au început pe data de 17 februarie. Din septembrie 2013 si pana in prezent, Autoritatea pentru Protectia si Supravegherea Animalelor (ASPA) a adunat de pe strazi peste 10.000 de caini fara stapan. Peste 6.000 dintre acestia au fost adoptati de persoane fizice si ONG-uri. In prezent, in cele trei adaposturi ale municipalitatii de la Mihailesti, Pallady si Bragadiru se afla aproximativ 2.000 de caini, mai spun sursele citate.

Citeste si: Femeie gasita moarta intr-un parc din zona Obor din Bucuresti. Cadavrul prezinta muscaturi de caini. UPDATE

De la sfarsitul lunii septembrie s-a pus la dispozitia publicului un numar de telefon pentru reclamatii 021/9844, iar conform planului de gestionare a cainilor fara detinator la Capitalei prioritatea zero a ASPA este interventia rapida în urma reclamatiilor si capturarea imediata a patrupedelor, serviciul functionand zi si noapte.

De sase luni, ASPA lucreaza cu 15 echipe pentru capturarea animalelor. In aceasta perioada, ASPA a primit în medie 800 de sesizari pe luna si a ridicat toti cainii reclamati.