Peste 2.000 de turisti, de CRACIUN, la HOTELUL DE GHEATA de la BALEA LAC

Peste 2.000 de turisti au urcat la peste 2.000 de metri altitudine, in MUNTII FAGARAS, la singurul HOTEL DE GHEATA DIN ROMANIA, cel de la BALEA LAC, a declarat luni Lidia Badila, purtator de cuvant al Ice Hotel, pentru Agerpres.

Turistii au fost nevoiti sa astepte chiar si patru ore pentru a urca cu telecabina de la Balea Cascada la Balea Lac. Pentru a vedea HOTELUL DE GHEATA de la BALEA LAC turistii au un singur mijloc de transport pe cablu, telecabina, traficul rutier pe Transfagarasan fiind inchis. O urcare si o coborare cu telecabina costa 60 de lei de persoana.

Cei mai multi turisti au urcat la BALEA LAC pentru a face fotografii in interiorul hotelului. Pentru a intra in hotel, un turist trebuie sa achite o taxa de 15 lei.

CITESTE SI: S-A DESCHIS PARTIA DE SCHI IN POIANA BRASOV, PE MASIVUL POSTAVARUL

Incepand din 22 decembrie, turistii au inceput sa se cazeze in hotelul de gheata de la BALEA LAC. Toate cele 14 camere au fost ocupate in totalitate de turisti romani, englezi si germani, potrivit Lidiei Badila. O noapte de cazare la ICE HOTEL costa 440 de lei — camera dubla.

Proprietarii ICE HOTEL BALEA LAC se pregatesc sa construiasca, ca si in anii trecuti, si igluuri de gheata, in care vor fi cazati turistii care doresc mai multa intimitate. Cazarea intr-un iglu va costa 660 de lei pe noapte.

Luni dimineata, la BALEA LAC se inregistrau plus 3 grade Celsius si un strat de zapada de 67 de centimetri.

Sursa foto: traianbadulescu