Peste 2.200 de MONEDE VECHI, ridicate de politisti dupa perchezitii in sase judete

Peste 2.200 de MONEDE ARHEOLOGICE si alte obiecte susceptibile a fi clasate in patrimoniul cultural, precum si mai multe mijloace informatice de stocare a informatiilor au fost ridicate de politistii de investigatii criminale din Timis, in urma a 15 perchezitii efectuate luni, in sase judete, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romana (IGPR).

Potrivit sursei citate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale – IGPR, au efectuat luni 15 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis (opt), Caras-Severin (doua), Prahova (doua), Arges (una), Constanta (una) si Vrancea (una), la persoane banuite de operatiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.

Citeste si: Perchezitii in sase judete la suspecti de SPALARE DE BANI

Actiunea a vizat 11 persoane cu varste intre 30 si 60 de ani, banuite ca, in perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi detinut si comercializat pe internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate in patrimoniul cultural, care ar fi fost gasite in situri arheologice situate in judetele Timis si Caras-Severin.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 2.267 de MONEDE ARHEOLOGICE, mai multe fragmente ceramice, varfuri de sulite din metal, un topor din bronz, un detector de metale, precum si sase unitati de calculator, un laptop si trei tablete.

Un numar de sase persoane au fost conduse la sediul IPJ Timis, pentru audieri, fata de acestea urmand a fi luate masurile legale.

In cauza, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.

Citeste si: Cluj: Aproape 100 de tablouri CONFISCATE la un targ de antichitati

La activitati au participat peste 100 de politistii din cadrul IPJ Timis, IPJ Caras-Severin, IPJ Prahova, IPJ Arges, IPJ Constanta si IPJ Vrancea.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Sursa foto: cugetliber.ro