Peste 2.500 de COPII si PARINTI au vizitat biroul ministrului de Interne si balconul Revolutiei de ZIUA COPILULUI

Peste 2.500 de copii si parinti au vizitat, luni, biroul ministrului, sala de videoconferinte de la Ministerul Afacerilor Interne si celebrul balcon al Revolutiei din 1989, iar unii copii au primit, simbolic, pentru cateva ore, functii importante in MAI.

Primii vizitatori au venit chiar de la ora 8.00, cand a inceput Ziua Portilor Deschise.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost alaturi de micii vizitatori, carora le-a incredintat, simbolic, pentru cateva ore, functii importante in minister, inclusiv cea de ministru.

Copiii au vizitat sala unde se organizeaza conferintele de presa, Sala de Marmura, unde au loc videoconferintele si cele mai importante sedinte, biroul ministrului de Interne, precum si balconul devenit unul dintre simbolurile Revolutiei din 1989.
in cadrul evenimentului organizat de MAI cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, viceprim-ministrul pentru securitate nationala i-a acordat “Diploma de erou” unui baiat in varsta de 12 ani, care in luna mai si-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul si prezenta de spirit dovedite intr-un moment in care viata sa si cea a fratelui sau de cinci ani erau in pericol, Adrian Mate a primit in dar, pe langa diploma, o casca de pompier, dulciuri si o tableta.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a primit un grup de COPII la PALATUL COTROCENI

Copiii care au venit la Ministerul Afacerilor Interne au putut vedea jandarmii montani coborand in rapel de pe cladirea MAI si demonstratii de scrima, gimnastica si karate, prezentate de copiii de la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti. Politistii de frontiera au fost instructori pentru un grup de copii, invatandu-i tehnici de autoaparare, iar paramedicii SMURD le-au aratat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.
Masini si motociclete ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor si un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie au fost alte puncte de atractie pentru copii.

Totodata, cei mici au putut afla mai multe despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic si au facut cunostinta cu motociclistii Politiei Rutiere si cu salvatorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

CITESTE SI: 1 IUNIE. Aproximativ 4 milioane de copii ROMANI sarbatoresc ZIUA INTERNATIONALA a COPILULUI 

Alaturi de copii au fost reprezentanti ai Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei si Administrarea Bazelor de Date, Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale si Inspectoratului General pentru Imigrari, Agentiei Nationale Antidrog, Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, Directiei Generale Anticoruptie si Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”.

Ziua Portilor Deschise pentru Copii este un eveniment devenit traditie pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind organizat anual cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Sursa foto www.mai.gov.ro