Peste 2.800 de AMENZI, aplicate de politisti in ULTIMA ZI a anului trecut

Politia Romana a fost la datorie in noaptea de Revelion, astfel incat nu au fost inregistrate evenimente cu impact asupra sigurantei publice, iar cetatenii s-au bucurat in liniste de trecerea in Noul An, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, in ziua de 31 decembrie, un numar de 25.000 de politisti au fost la datorie pentru prevenirea faptelor ilicite si asigurarea unui climat de ordine si liniste publica, intervenind de fiecare data cu promptitudine in cazul producerii vreunui eveniment.

In continuare, pe toata perioada minivacantei, politistii care se afla in dispozitivul de ordine si siguranta publica vor actiona in strada pentru garantarea ordinii si sigurantei publice, protejarea patrimoniului si a drepturilor si libertatilor cetatenilor.

Citeste si: Aproape 600 de SOLICITARI au fost inregistrate la Ambulanta Bucuresti in noaptea de REVELION

Pe parcursul zilei de miercuri, nu au fost inregistrate evenimente grave care sa afecteze linistea si siguranta cetatenilor, se mai arata in comunicat

Politistii au asigurat masurile de ordine, siguranta si fluenta a traficului rutier la peste 200 de manifestari publice de amploare (concerte, spectacole de datini si obiceiuri de iarna, focuri de artificii), iar datorita prezentei active a efectivelor de politie, nu au fost inregistrate incidente care sa tulbure buna desfasurare a acestor evenimente.  

De asemenea, politistii aflati in misuni au intervenit la aproape 2.281 de solicitari ale cetatenilor, aproape 1.860 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenta 112.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au constatat 455 de  infractiuni, dintre care 105 de natura judiciara, 42 la regimul circulatiei rutiere, 5 la regimul silvic, 271 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive si 31 alte genuri.

Din totalul infractiunilor, 327 au fost constatate in flagrant delict.

Citeste si: Peste 25.000 de POLITISTI vor fi prezenti in strada in perioada REVELIONULUI

Pe parcursul zilei, politistii au depistat trei persoane urmarite in temeiul legii si 260 persoane banuite de comiterea unor infractiuni, sapte dintre acestea fiind retinute si sapte arestate. 

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 2.827 de sanctiuni, in valoare de 458.964 lei si au confiscat bunuri in valoare de 83.347 lei.

Astfel, politistii au intervenit si au aplicat 515 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, au aplicat 47 de sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 9 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 8 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic si 1 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 2.152 de sanctiuni contraventionale, 274 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza, 13 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune si 4 pentru lipsa anvelopelor de iarna.

Totodata, politistii au retras 18 certificate de inmatriculare si au retinut 74 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 18 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 15 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

Sursa foto: monitorulcj.ro