Peste 2 milioane de dolari sustrase prin escrocherii în al doilea trimestru al anului 2018. Crypto moneda preferată de hoți

Un raport recent al Kaspersky Labs, firma de securitate informatică din Rusia, afirmă că în al doilea trimestru al anului 2018, infractorii cibernetici au furat peste 2,3 milioane dolari prin intermediul unor înșelătorii cu crypto monede.

Raportul, intitulat “Spam și phishing în Q2 2018”, notează așa-numitele “cripto giveaways” ca un exemplu generalizat de phishing, în care infractorii cibernetici determină investitorii să renunțe la informații sensibile ca parte a promovării a unui prea bun-pentru-fi-adevărat oferind crypto monede cunoscute.

În aceste escrocherii crypto prin phishing, investitorii creduli sunt păcăliți să renunțe voluntar la informații importante pe copii convingătoare, dar rău-intenționate ale portofelelor și piețelor populare ale crypto monedelor.

Citește și: JOSEPH LUBIN, CO-FONDATORUL ETHEREUM: CĂDEREA PREȚULUI CRYPTO MONEDELOR NU VA CONSTRÂNGE CREȘTEREA ULTERIOARĂ A ACESTUIA

Kasperksy afirmă că cybercrook-urile reprezintă, de asemenea, noi proiecte de lansare inițială a monedelor (ICO) pentru a colecta bani de la potențiali investitori care încearcă să cumpere tokenuri în presupuse evenimente de acces timpuriu. Raportul notează, de asemenea, că sistemul anti-phishing de la Kaspersky a împiedicat conectarea la site-urile de phishing în 58 de mii de încercări de utilizatori în Q2 2018.

În plus, pentru a sublinia diverse tipuri de escrocherii, raportul trimestrial afirmă că Ethereum (ETH) este în prezent cea mai populară crypto monedă pentru escroci. Potrivit firmei, popularitatea ETH-ului în rândul infractorilor cibernetici crește deoarece mai multe fonduri sunt atrase de ICO pe platforma Ethereum.

La începutul acestei luni, noi cercetări aruncă o lumină asupra dăunătorilor omniprezente de criptare falsă pe Twitter. În cursul cercetărilor sale, compania de securitate digitală Duo Security a realizat o anchetă de 88 de milioane de conturi Twitter, folosind tehnici de învățare a mașinilor pentru a instrui un clasificator de boturi.