Peste 20.000 de angajati ai MAI vor asigura ORDINEA in MINIVACANTA de SFANTA MARIA MARE

Peste 20.000 de politisti, jandarmi si pompieri vor asigura ORDINEA in MINIVACANTA de SFANTA MARIA MARE, soferii vor fi supravegheati in trafic cu 420 de aparate radar si sapte elicoptere, iar pentru urgente medicale sunt pregatite peste 1.000 de ambulante si sase elicoptere.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a anuntat joi ca in zilele 15, 16 si 17 august, din dispozitia viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Orea, la nivel national vor fi mobilizati peste 20.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera si in plus vor fi pregatite 13 elicoptere pentru a interveni in cazul unor urgente medicale, dar si pentru a supraveghea traficul rutier si a oferi sprijin aerian in cazul unor misiuni.

Citeste si: De Sf. Maria romanii au liber. Ce amenzi risca angajatorii daca isi obliga salariatii sa munceasca

In cele trei zile vor fi scosi in strada 12.200 de politisti, care vor actiona cu peste 2.300 de autospeciale. De asemenea, Politia Rutiera va scoate in strada toate radarele pe care le are in dotare. In minivacanta de Sfanta Maria Mare, politistii vor lucra in doua si trei schimburi si vor avea pe drumurile nationale si judetene 420 de aparate radar.

Peste 3.800 de jandarmi vor fi concentrati in special in zonele in care vor avea loc slujbe religioase, concerte sau alte evenimente, in conditiile in care doar vineri, de Sfanta Maria Mare, in tara sunt programate aproximativ 200 de manifestari religioase si culturale, la care sunt asteptati peste 400.000 de participanti.

Citeste si: De Sf. Maria, romanii prefera sa plece in minivacanta la pensiunile agroturistice

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va lucra cu aproximativ 2.000 de angajati, pregatiti sa intervina in cazul producerii unor evenimente si care vor supraveghea zilnic respectarea masurilor de prevenire a incendiilor in timpul manifestarilor care implica un public numeros.

Monica Dajbog a precizat ca pentru interventia medicala de urgenta vor fi pregatite 350 de autospeciale SMURD, la care se adauga 745 de echipaje de ambulanta, care vor fi coordonate de Departamentul pentru Urgenta.

Inspectoratul General de Aviatie are pregatite 13 elicoptere, dintre care sase pentru interventie in caz de urgente medicale.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai spus ca, in conditiile in care se asteapta o crestere semnificativa a traficului in punctele de trecere a frontierei, la nivelul Politiei de Frontiera s-au luat masuri ca, in caz de nevoie, personalul sa fie suplimentat, pentru evitarea aglomeratiei.

Sursa foto: monitoruldemedias.ro