Peste 20.000 de politisti vor asigura ORDINEA PUBLICA la MANIFESTARILE RELIGIOASE din perioada urmatoare

Peste 20.000 de politisti vor actiona in perioada 6-7 ianuarie, la nivel national, pentru desfasurarea, in liniste, a MANIFESTARILOR RELIGIOASE prilejuite de sarbatorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfantului Ioan Botezatorul si a Craciunului ortodocsilor pe rit vechi, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Inspectoratul General al Politiei Romane.

Conform sursei citate, intrucat sunt asteptate slujbe religioase la 15.400 de biserici, numarul politistilor a fost dublat, in special pentru descurajarea eventualilor infractori.

De asemenea, masurile dispuse de Politie in aceasta perioada vizeaza si fluidizarea traficului rutier in zona lacasurilor de cult.

Citeste si: Aproximativ 10.000 de CREDINCIOSI sunt asteptati sa participe la SLUJBA DE BOBOTEAZA de la MALUL MARII

Politia Romana sfatuieste cetatenii care intentioneaza sa participe la aceste MANIFESTARI RELIGIOASE sa adopte un comportament civilizat, sa acorde o atentie sporita modului de pastrare si asigurare a bunurilor si obiectelor personale si sa evite conflictele de orice natura.

Astfel, politistii recomanda cetatenilor sa nu aiba asupra lor sume mari de bani, iar, pe cat posibil, portofelul sa-l pastreze in buzunarul interior de la piept al hainei. Doamnelor le recomandam sa fie atente la genti/posete, iar celor care se deplaseaza cu autoturismul pana in apropierea lacasului de cult le recomandam sa nu lase la vedere bunuri de valoare.

Citeste si: PREGATIRI DE AMPLOARE la Patriarhie pentru BOBOTEAZA

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile agentilor rutieri si sa parcheze doar in locurile de parcare special amenajate.

SSursa foto: craonicadeiasi.ro