Peste 200 de INFRACTIUNI ECONOMICE, cercetate de politisti

Politistii formatiunilor de investigare a fraudelor au constatat in ultima saptamana, actionand sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, un numar de 216 INFRACTIUNI, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

De comiterea acestor fapte sunt banuite 193 de persoane, dintre care 14 au fost retinute. Astfel, politistii au constatat, in ultima saptamana, 102 INFRACTIUNI de evaziune fiscala, sase de fals in inscrisuri sub semnatura privata, 36 de fapte de inselaciune, o fapta de fals intelectual si sapte de uz de fals.

De asemenea, politistii cerceteaza doua INFRACTIUNI de delapidare, 17 fapte la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, trei INFRACTIUNI la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, trei INFRACTIUNI de abuz in serviciu, doua INFRACTIUNI de punere in circulatie, fara drept, a unui produs, purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse si sase fapte de contrabanda.

Citeste si: Agentii economici care efectueaza operatiuni cu PRODUSE DE PROTECTIE A PLANTELOR, verificati de politisti

Au mai fost depistate alte sase INFRACTIUNI de spalare a banilor, sapte fapte privind uzul de fals, sase fapte de complicitate la evaziune fiscala, doua INFRACTIUNI la legea privind drepturile de autor, precum si cate o fapta la legea cecului, fals privind identitatea, instigare la fals privind inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalarea banilor.

Citeste si: Peste 7.600 de AMENZI aplicate de politisti in domeniul PANIFICATIEI

In perioada mentionata, politistii au constatat opt INFRACTIUNI de coruptie, respectiv trei INFRACTIUNI de luare de mita, doua INFRACTIUNI prevazute de Legea nr. 78/2000, o INFRACTIUNE de trafic de influenta, una de dare de mita si un conflict de interese.