Peste 200 de UTILAJE vor actiona pe timpul noptii pentru DEGAJAREA ZAPEZII de pe strazi

Un numar de 213 utilaje de deszapezire vor actiona pe parcursul noptii de sambata spre duminica pe strazile Bucurestiului pentru degajarea zapezii de pe arterele laterale si de la rigole si vor aplica tratamente cu material antiderapant in pante, rampe, poduri si pasaje, dar si pe arterele principale si in zonele de acces la spitale si alte institutii de interes social, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Totodata, aproape 500 de operatori manuali vor interveni pentru a indeparta zapada de la gurile de scurgere, treceri de pietoni si statii RATB acolo unde este necesar.

In functie de evolutia fenomenelor meteorologice, conform raporatarilor, operatorii responsabili cu programul de deszapezire si combaterea poleiului sunt pregatiti sa intervina cu toate utilajele din dotare, potrivit sursei citate.

Citeste si: STARE DE ALERTA in randul operatorilor de DESZAPEZIRE din Capitala

In ceea ce priveste RATB, in noaptea de sambata spre duminica se va actiona cu 85 de operatori manuali pentru intretinerea in stare buna de functionare a macazelor, iar sase tramvaie si patru troleibuze vor circula pe toate traseele pentru intretinerea firului electric de contact. La aceasta ora, operatorii RATB actioneaza in continuare pentru curatarea celor 499 refugii de tramvai, se mai arata in comunicat.

Primaria Capitalei prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Politia Locala continua actiunile de identificare si cazare a persoanelor fara adapost.

In cele trei centre sociale ale Municipalitatii sunt cazate sambata seara 463 peroane, DGASMB avand la dispozitie o capacitate de cazare de 1.100 de locuri.

Citeste si: Aproximativ 90 de UTILAJE sunt PREGATITE sa intervina pentru DESZAPEZIRE in Sectorul 1

Bucurestenii pot suna gratuit, nonstop, la numarul de telefon 0800.800.868, unde pot sesiza urgente ENEL, RADET, APANOVA etc.

Sursa foto: cancan.ro