Peste 25.500 de angajati ai MAI vor actiona pentru desfasurarea in SIGURANTA a manifestarilor prilejuite de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Peste 25.500 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor actiona pentru ca manifestarile publice prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei sa se desfasoare in conditii de liniste si siguranta, au anuntat duminica reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, la data de 1 decembrie, cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, in Bucuresti si in municipiile resedinta de judet vor fi organizate ceremonii si parade militare, precum si spectacole cultural-artistice, la care se preconizeaza participarea unui public numeros.

Pentru ca aceste manifestari sa se desfasoare in conditii de ordine si siguranta publica, in intreaga tara, vor fi la datorie aproape 10.000 de politisti.

Citeste si: COMANDAMENT la Primaria Capitalei, pentru evenimentele organizate de ZIUA NATIONALA

De asemenea, peste 5.000 de jandarmi, cu 500 de mijloace tehnice, vor asigura masurile de ordine publica in contextul sarbatoririi ZILEI DE 1 DECEMBRIE.

Un numar de 3.000 de politisti de frontiera vor veghea la frontiera de stat a Romaniei, iar interventiile in situatii de urgenta vor fi asigurate de peste 7.600 de pompieri.

Citeste si: Aproape 20.000 de angajati ai MAI, AVANSATI IN GRAD de Ziua Nationala a Romaniei

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregatiti sa desfasoare, in cooperare cu S.M.U.R.D., misiuni medicale de urgenta, precum si sa acorde sprijin aerian structurilor operative.

Totodata, cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, 600 de politisti, jandarmi, politistii de frontiera si pompieri, cu o suta de mijloace tehnice, vor participa la parada militara organizata in municipiul Bucuresti.

Sursa foto: aradon.ro