Peste 250 de copii din sectorul 2 pleaca in tabere la munte si la mare

Primaria Sector 2 desfasoara, pe perioada vacantei de vara, numeroase activitati de recreere si socializare pentru copiii din sistemul de protectie sociala, un loc important fiind organizarea taberelor la munte si la mare. 

Astfel, peste 250 de copii aflati in sistemul de protectie si asistenta sociala a Primariei Sectorului 2 au participat sau urmeaza sa mearga intr-o serie de tabere, dupa cum urmeaza:

-20 de copii din cadrul Centrului de Servicii pentru Copilul cu Handicap,  vor participa  intr-o tabara organizata in Statiunea 2 Mai;

– 25 de copii din cadrul Centrului de zi „Pinocchio”,  care provin din familii reprezentand cazuri sociale, se afla in aceasta saptamana, intr-o tabara organizata in Statiunea Navodari;

– 25 de copii din cadrul Centrului de servicii de asistenta si sprijin pentru prevenirea situatiilor ce pun in pericol securitatea si dezvoltarea copilului „Casa din Tei”, care provin din familii reprezentand cazuri sociale,sunt in aceste zile intr-o tabara la Navodari.

– 44 de copii/tineri  cu rezultate bune la invatatura, care se afla in plasament in cadrul unitatilor rezidentiale de tip familial, protejati in cadrul sistemului de asistenta sociala al Primariei Sectorului 2, vor participa la inceputul lunii septembrie, intr-o tabara la mare;

– 90 de copii/tineri aflati in plasament in cadrul unitatilor rezidentiale de tip familial, au participat la o tabara in localitatea Rasinari, Jud. Sibiu, o zona cu traditii si cu obiective turistice numeroase; 51 de copii/tineri ce se afla in plasament in cadrul unitatilor rezidentiale de tip familial vor participa de saptamana viitoare la o tabara organizata in colaborare cu Biserica Olari în Statiunea Zarnesti, Jud. Braşov. 

Principalul scop al acestor tabere este relaxarea, voia-buna, distractia, urmarind prin aceasta si dezvoltarea creativitatii si a capacitatii de socializare a copiilor. Insotitorii copiilor/tinerilor vor avea grija ca actiunile programate pentru dezvoltarea personala si comunicativa sa fie inserate intre celelalte activitati cu caracter recreativ: drumetii in natura, concursuri de muzica, pictura in aer liber, dans, teatru.

Sursa foto: primariasector2