Peste 250 de metri cubi de DESEURI au fost colectate in urma salubrizarii DELTEI VACARESTI

Peste 250 de metri cubi de deseuri au fost colectate in urma actiunii de salubrizare a DELTEI VACARESTI, care a fost organizata sambata de Primaria Sectorului 4, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, actiunea a fost sustinuta de peste 300 de voluntari, elevi ai unitatilor de invatamant din Sectorul 4, precum si de Asociatia Cercetasilor Traditionali din Romania, Grupul Ecologistilor Voluntari Independenti ai Deltei Bucurestiului, dar si de voluntarii Crucii Rosii Sector 4.

Pentru realizarea acestei actiuni, SC REBU SA a actionat cu 15 utilaje si echipe totalizand 50 de lucratori. Demersului autoritatii locale a Sectorului 4 s-au alaturat si dezvoltatorii care construiesc in vecinatatea zonei Lacului Vacaresti, acestia contribuind cu trei utilaje si voluntari care au sprijinit desfasurarea activitatilor de salubrizare si igienizare.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Proiectul de HOTARARE privind statutul de ARIE PROTEJATA al zonei VACARESTI va fi supus aprobarii CGMB

De asemenea, din dispozitia primarului Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, au fost dezafectate trei adaposturi improvizate, situate pana acum in respectivul perimetru, iar persoanele care locuiau ilegal aici au fost identificate de Politia Locala Sector 4 si sanctionate cu amenzi in suma totala de 2.500 de lei, pentru depozitarea necontrolata de deseuri pe domeniul public.

Tot sambata, dar in alt perimetru descris de albia lacului, au actionat si reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti, cat si cei ai Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, contribuind, de asemenea, la ecologizarea unor zone si militand pentru sustinerea unor activitati pregatitoare instituirii regimului de Parc Natural Intraurban.

Citeste si: AMPLA actiune de SALUBRIZARE a DELTEI VACARESTI, organizata de Primaria Sectorului 4

Prezenti la activitate, ministrul Mediului, GRATIELA GAVRILESCU, si primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, au sustinut acest demers, caruia i s-a alaturat si primarul Sectorului 4, considerand ca, prin unicitatea ei, aceasta zona a Capitalei trebuie protejata.

“Multumesc voluntarilor care ni s-au alaturat astazi, raspunzand apelului pe care l-am initiat, in scopul salubrizarii perimetrului Deltei Vacaresti. Si fiindca tot ne bucuram de aportul marelui campion roman Ivan Patzaichin, prezent la actiunea noastra comuna, pot spune ca astazi am fost «3 intr-o lotca», impreuna in acelasi demers ecologic, civic si urban: doamna ministru, primarul general si eu! Uniti, vom reusi sa protejam acest loc special din Bucuresti, situat pe raza Sectorului 4, un spatiu natural care are un imens potential”, a spus CRISTIAN POPESCU–PIEDONE.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4