Peste 260 de OLIMPICI INTERNATIONALI, profesorii si scolile lor, PREMIATI de MEN

Peste 260 de elevi si 278 de profesori din 126 de scoli au fost PREMIATI, miercuri, de fosta si actuala conducere a Ministerului Educatiei NATIONALE (MEN) pentru rezultatele obtinute la olimpiadele internationale.

Festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile scolare internationale in anul scolar 2013-2014 a avut loc la Palatul Parlamentului, in prezenta ministrului Educatiei SORIN CIMPEANU si a fostilor ministri REMUS PRICOPIE, MIHNEA COSTOIU si ECATERINA ANDRONESCU.

Au fost recompensati 266 de elevi castigatori a 302 distinctii (85 de medalii de aur sau premii I, 76 de medalii de argint sau premii II, 58 de medalii de bronz sau premii III si 83 de mentiuni) la olimpiadele internationale sau regionale (juniori si seniori), cei 278 de profesori care i-au pregatit, precum si cele 126 de scoli din care provin laureatii.

Citeste si: PERFORMANTA EXCEPTIONALA obtinuta de elevii romani la Turneul international de informatică Shumen 2014

Si in acest an, prin ordin al ministrului Educatiei, nivelul premiilor acordate medaliatilor a fost indexat. Astfel, noile cuantumuri pentru premiantii la olimpiade internationale sunt: 12.545 lei – medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz si 4.065 lei – mentiune (sau diplome echivalente).

Noile valori ale premiilor acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice de seniori si juniori, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie “D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz si 2.550 lei -mentiune (sau diplome echivalente).

Citeste si: OLIMPICII din liceele bucurestene, PREMIATI de Primaria Capitalei

Pentru profesorul/profesorii care au pregatit elevul/elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai/lor. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. In acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.

Fondul total de premiere alocat de MEN este de 3.882.850 de lei.

Sursa foto: informatia-zilei.ro