Peste 3.000 de AMENZI au fost aplicate TAXIMETRISTILOR de polististi, in urma unei actiuni la nivel national

Peste 3.000 de SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE au fost aplicate, 79 de permise au fost retinute si 224 de certificate de inmatriculare au fost retrase de politistii de la rutiera, in cadrul unei actiuni pentru verificarea legalitatii in domeniul activitatii de TAXIMETRIE, desfasurata la nivel national, sub coordonarea Directiei Rutiere din IGPR, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, la data de 13 mai, politistii rutieri au actionat, la nivel national, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul IGPR, pentru verificarea legalitatii in domeniul activitatii de taximetrie.

La actiune au participat peste 1.100 de politisti si aproape 90 de reprezentanti ai Registrului Auto Roman.

Astfel, echipele de control au verificat 5.491 de autoturisme care efectuau transport in regim de TAXI, iar pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 3.004 SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE.

Dintre sanctiunile aplicate, 384 au fost pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de TAXI sau de inchiriere, 34 pentru lipsa valabilitatii inspectiei tehnice periodice, sase pentru defectiuni la sistemul de directie, trei pentru defectiuni la sistemul de franare, iar cinci pentru lipsa asigurarii de raspundere civila auto.

Citeste si: 15 soferi au ramas fara permis dupa ce au fost prinsi bauti la volan, in Capitala

De asemenea, politistii au aplicat 349 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea vitezei regulamentare, 32 pentru neacordarea prioritatii pietonilor si 11 pentru neracordarea prioritatii altor vehicule.

Ca masura complementara, politistii au retinut 79 de permise de conducere si au retras 224 de certificate de inmatriculare.

A fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculelor in cinci cazuri in care transportul se derula in mod ilegal, iar pentru deficiente tehnice s-a dispus imobilizarea a sapte autovehicule.

Citeste si: Zeci de taximetristi aflati in zona aeroporturilor internationale, amendati de politistii de la Directia Rutiera

Pe timpul actiunii, politistii au confiscat 12.000 de tigarete care nu aveau aplicate marcaje fiscale si au intocmit un dosar penal pentru contrabanda cu tigari celui care le transporta.

Sursa foto: cugetliber.ro