Peste 3.200 de COPII au DISPARUT in ultimul an

Un numar de 3.257 DISPARITII DE COPII au fost raportate in ultimul an in tara noastra, in peste 90 la suta dintre cazuri fiind vorba despre plecari voluntare, potrivit unor statistici oficiale prezentate vineri de organizatia Salvati Copiii Romania, cu ocazia Zilei Internationala a COPIILOR DISPARUTI care este aniversata pe data de 25 mai.

Numai de la inceputul acestui an a fost solicitata urmarirea la nivel national a 1.205 copii, mai arata datele Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), potrivit organizatiei. Dintre acestia, majoritatea au fost gasiti, iar in momentul de fata, in evidentele Politiei exista 338 de minori, dintre care 61 cu varste mai mici de zece ani.

Citeste si: ATENTIE, DISPAR elevi! Ungureanu Bianca Vasilica din Timisoara e de NEGASIT!

Potrivit reprezentantilor IGPR, 74 dintre copiii cautati nu se afla la prima disparitie, unii dintre acestia avand la activ mai multe plecari voluntare. Principalele motive care ii determina pe copii sa isi paraseasca familia sunt nesupravegherea de catre parinti, lasarea lor in grija bunicilor sau a altor rude, odata cu plecarea apartinatorilor legali la munca in strainatate, lipsa comunicarii cu parintii, lipsa de educatie, abandonul scolar si influenta anturajului negativ.

Salvati Copiii Romania atrage atentia asupra numarului tot mai mare de DISPARITII voluntare in randul COPIILOR si organizeaza, in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), activitati de informare si sensibilizare a elevilor, parintilor, profesorilor si opiniei publice, marcand astfel in Romania Ziua Internationala a COPIILOR DISPARUTI.

„Pe cat este de dificil sa arati cu degetul spre cineva intr-o situatie atat de delicata, trebuie sa admitem ca, in general, parintii sunt cei care se fac vinovati de DISPARITIA COPIILOR. Prin urmare, este mai putin o chestiune care depinde de eficienta institutiilor statului, cat de cazuri individuale, in care nu se poate interveni decat prin actiuni de constientizare si de sprijin”, a spus Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Salvati Copiii Romania.

Citeste si: Doua eleve de 12 si 13 ani din Constanta, cautate de politisti dupa ce au disparut impreuna de la scoala

Din anul 1983, ziua de 25 mai este dedicata COPIILOR DISPARUTI, iar la nivel mondial sunt organizate actiuni care au scopul de a sensibiliza opinia publica cu privire la problematica COPIILOR declarati DISPARUTI in intreaga lume.

Sursa foto: jurnalul.ro