Peste 30 de MILIOANE de MICI vor “sfarai” pe GRATARELE ROMANILOR de 1 MAI

Peste 30 de milioane de mici vor ‘sfarai” pe gratare in ziua de 1 Mai, cand, intr-o singura zi, un roman mananca mici cat pentru o luna, potrivit reprezentantilor din industria carnii.

‘Consumul de mici creste considerabil in minivacanta de 1 Mai, la peste 1.500 de tone de mici, adica 7% din cantitatea consumata intr-un an intreg. Cred ca, in acest an, se va inregistra o crestere a consumului cu peste 5% fata de anul trecut, cand romanii au mancat peste 30 de milioane de mici, numai in ziua de 1 Mai. Practic, intr-o singura zi, un roman mananca mici cat pentru o luna”, a declarat, pentru Agerpres, Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

CITESTE SI: VIDEO 1 MAI MUNCITORESC – ZIUA MUNCII DE ALTADATA

Micii sunt solicitati si in tarile unde se afla comunitati mari de romani, producatorii membri ARC livrand pe comertul intracomunitar, in medie, 23 de tone de mici in fiecare luna, iar numarul producatorilor de mici se ridica la peste 300.

Potrivit datelor ARC, romanii consuma, anual, intre 20.000 si 25.000 de tone de mici, din care 30 de milioane numai in ziua de 1 Mai, ceea ce inseamna ca pe mesele romanilor ajung circa 440 de milioane de mici, anual. Daca se ia in calcul populatia activa, reiese ca un roman mananca, in medie, 40 de mici pe an, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

CITESTE SI: PALATUL LUI CEAUSESCU din PRIMAVERII va fi DESCHIS PUBLICULUI 

Sursa foto: adevarul.ro