Peste 30 de TRUPE sunt invitate la Festivalul International de TEATRU DE STRADA

Peste 30 de TRUPE de TEATRU DE STRADA din Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia si Australia, vor fi prezente in Bucuresti, in perioada 29 mai – 1 iunie, la cea de-a VI-a editie a Festivalului International de TEATRU DE STRADA “BFITS”.

“Pentru cea de-a sasea editie a Festivalului International de TEATRU DE STRADA – BFITS, anul in care Bucurestiul sarbatoreste 555 de ani, au fost invitate 33 de trupe de teatru, mai mari sau mai mici, care vor aduce in oras, in perioada 29 mai – 1 iunie, o doza de bucurie, de culoare si de veselie”, a declarat Mihaela Paun, directorul Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB”.

Citeste si: CARAVA METROPOLIS revine in aceasta vara, in Bucuresti si alte noua orase din tara

Pentru evenimentul din acest an au fost invitate sase companii importante de TEATRU DE STRADA, printre acestea numarandu-se Shakespeare Globe, care vine cu o abordare inedita a piesei shakespeariene “Hamlet”, compania franceza “Trans Express”, care va umple centrul orasului de culoare prin prezenta elegantelor papusi Divas, si compania spaniola Grupo Puya.

Surpriza editiei din acest an o va reprezenta, potrivit Ralucai Ciuta, coordonator de proiecte culturale ArCuB, show-ul oferit de Water Theatre Show care va oferi un spectacol uimitor pe apa, cu jeturi care se vor inalta la multi metri “intr-un spectacol coordonat pe muzica si lumina”. Spectacolul va avea loc pe 30 mai pe malul Dambovitei, in zona Pietei Unirii.

Citeste si: “ROABA DE CULTURA” revine in parcul Herastrau

Programul pe care ArCuB l-a conceput impreuna cu artistii BFITS promite masinarii spectaculoase, papusi gigant, personaje captivante, efecte pirotehnice si momente de improvizatie. Nici la editia din acest an nu vor lipsi spectacolele extreme ce imbina dansul cu elemente de acrobatie, instalatiile suspendate, concertele in aer liber sau paradele, au mai informat organizatorii.

Sursa foto: facebook.com