Peste 300 de PERMISE de conducere au fost RETINUTE de politisti intr-o singura zi

Peste 300 de PERMISE de conducere au fost retinute sambata de politistii de la rutiera si cei de la ordine publica, au anuntat duminica reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, sambata au fost prezenti in strada 1.223 de politisti de la rutiera si 312 politisti de la ordine publica, fiind utilizate 476 de aparate radar.

Au fost constatate 125 de infractiuni, dintre care 108 la regimul circulatiei si au fost aplicate 8.349 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.640.024 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate, 5.437 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 99 pentru depasiri neregulamentare, 37 pentru consum de alcool si 2.721 pentru alte abateri la regimul rutier.

Citeste si: Peste 7.000 de AMENZI, aplicate de politisti in urma unei actiuni pentru PREVENIREA accidentelor rutiere

De asemenea, politistii au RETINUT 372 de PERMISE de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, dintre care 131 pentru depasirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 97 pentru depasiri neregulamentare, 50 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si 94 pentru alte abateri de circulatie.

Citeste si: AMENZILE RUTIERE cresc incepand cu 1 iulie 2014

Pentru neregulile constatate, politistii au retras 129 de certificate de inmatriculare.

La sfarsitul acestei saptamani, Politia Romana actioneaza cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizand aparatele de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate in “cascada”. Politistii urmaresc salvarea de vieti, viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Sursa foto: adevarul.ro