Peste 300 de persoane PROTESTEAZA in fata Guvernului pentru demiterea lui GABRIEL OPREA

Aproximativ 300 de persoane protesteaza in prezent in fata sediului Guvernului cerand demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne GABRIEL OPREA, dupa moartea politistului Bogdan Gigina in coloana oficiala a demnitarului.

Oamenii spun ca au iesit din nou in strada, dupa protestul de duminica, pentru ca sunt nemultumiti de explicatiile date luni de vicepremierul GABRIEL OPREA, care le-ar subestima inteligenta si ar fi o insulta.

Protestatarii scandeaza “Demisia”, “Demnitari fara girofar”, “Rusine sa va fie”, “Nu e OPREA la ciolan interesul national”, “OPREA face crime, Ponta il sustine”, “Jos OPREA”, “Jos Ponta”, in fata sediului Guvernului. Unii afiseaza un banner cu textul: “Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori si aroganti Ponta – OPREA”.

CITESTE SI: Mars al motociclistilor de comemorare a politistului BOGDAN GIGINA la CLUJ

Printre participantii la protest se afla presedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu. El a declarat ca a venit sa ceara din nou retragerea lui Gabrile OPREA din functie, ceea ce a caracterizat ca “un act de normalitate, nu de curaj”.

Lincu a mai spus ca OPREA nu ar fi indeplinit conditiile pentru coloana oficiala si sunt multe lucruri care indica o problema de legalitate. El a adaugat ca folosirea de coloane oficiale a devenit o practica si trebuie stabilit, in acest caz, daca a fost vorba de abuz in serviciu.

CITESTE SI: Protest de amploare in Capitala pentru demiterea lui GABRIEL OPREA in cazul politistului decedat

El a mai aratat ca este evident ca vicepremierul a fost informat despre accident la momentul respectiv, pentru ca o coloana oficiala nu se opreste niciodata la accident, decat daca e implicat cineva din coloana.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor “Pro Lex” i-a cerut, luni, viceprim-ministrului GABRIEL OPREA sa dea dovada de onoare si sa se retraga din viata publica, precizand ca decesul politistului Bogdan Gigina este doar unul dintre efectele ordinelor nelegale date de sefii din Politie.

 Sursa foto: gandul