Peste 370 de DOSARE PENALE, intocmite de politisti in urma CONTROALELOR desfasurate la comercianti in preajma SARBATORILOR DE PASTI

Politistii au intocmit, de la inceputul lunii, 372 de DOSARE PENALE si au confiscat sau indisponibilizat peste 211 tone de produse alimentare fara documente legale, 83.000 de oua si peste doua milioane de litri de vin in cadrul actiunilor desfasurate pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor si protejarea acestora fata de activitatile economice ilicite, in special a comertului ilegal cu produse specifice SARBATORILOR DE PASTI, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Conform sursei citate, Politia Romana a continuat, in perioada 2-9 aprilie, actiunile preventiv-reactive, in sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica inaintea SARBATORILOR DE PASTI.

Politistii au efectuat peste 15.100 de CONTROALE la agenti economici, in urma carora au fost intocmite 372 de DOSARE PENALE, dintre care 234 pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului cauzat prin faptele ilicite fiind de peste 18 milioane de lei.

Citeste si: CONTROALE DE AMPLOARE in PIETELE din Sectorul 6

De asemenea, pentru abaterile constatate, politistii au intervenit si au aplicat 7.104 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 9, 4 milioane de lei. Pe parcursul acestor zile, politistii au confiscat sau indisponibilizat peste 211 tone de produse alimentare fara documente legale, peste 83.000 de oua si peste 2.000.000 de litri de vin.

Citeste si: Tone de CARNE EXPIRATA, ridicate de politisti

Activitatile desfasurate au vizat, in special, verificarea legalitatii operatiunilor comerciale efectuate in: domeniul comercializarii de legume si fructe, de produse de panificatie, de peste si produse din peste, a mieilor si a produselor din carne, de vin si a comercializarii de oua, mai arata sursa citata.

Susra foto: obiectivbr.ro