Peste 4.600 de cazuri de VOT MULTIPLU la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, identificate de AEP

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a identificat 4.641 de cazuri de VOT MULTIPLU la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE din mai 2014, aceasta insemnand CNP-uri care se regaseau atat pe listele permanente, cat si pe cele suplimentare, 2.230 dintre acestea regasindu-se in aceeasi sectie de votare, pe aceeasi lista sau pe liste diferite, potrivit unui comunicat al institutiei.

Rezultatele verificarii au fost trimise Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Conform sursei citate, “numarul total de inregistrari afectate este de 9.310”, dintre acestea, 3.106 fiind pe listele permanente si 6.204 inregistrari pe listele suplimentare.

Citeste si: ZGONEA: ORDONANTA 55 a fost o GRESEALA URIASA. PSD vrea alegerea primarilor intr-un singur tur

De asemenea, a fost identificat un CNP invalid, pentru ca avea avea mai putin de 13 caractere, iar 571 de inregistrari aveau semnatura incerta a 498 in listele permanente si 73 in listele suplimentare.

“Dintre acestea, 135 semnaturi prezinta stersaturi sau adaugiri peste partea initiala, 350 de semnaturi reprezinta posibile insemnari ale membrilor sectiei de votare, iar 86 depasesc partial sau total spatiul alocat acestora in cadrul listelor”, precizeaza AEP.

Au fost identificate si 950 inregistrari catalogate ca avand randul anulat, dintre care 557 semnaturi au randurile taiate cu o linie sau alte insemnari, 140 semnaturi sunt radiate, iar in cazul a 253 semnaturi apar insemnari de urna mobila. In cazul a 26 inregistrari s-a constat lipsa semnaturii si au fost identificate si 2.600 de semnaturi identice.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ACL acuza TURISMUL ELECTORAL si MITA promovate de PSD

In conformitate cu prevederile art. 52 alin. (5) din Legea nr. 33/2007, republicata, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, Autoritatea Electorala Permanenta a transmis rezultatele verificarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Potrivit legislatiei in vigoare, AEP are obligatia ca, in termen de sase luni de la primirea listelor electorale de la Biroul Electoral Central, sa le verifice pentru depistarea unor posibile cazuri de vot multiplu, adica situatii in care acelasi Cod Numeric Personal apare de doua sau mai multe ori in listele electorale.

Sursa foto: radioiasi.ro