Peste 40 de copii cazati la o pensiune din Hateg, la spital cu toxiinfectie alimentara

Un numar de 43 de copii din Bucuresti si Ilfov cazati la o pensiune din Hateg, judetul Hunedoara, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului din oras, cu suspiciunea DE TOXIINFECTIE ALIMENTARA, noua dintre ei fiind internati, iar ceilalti fiind tratati si apoi lasati sa plece acasa.

Potrivit medicului pediatru Daniela Duna de la Spitalul orasenesc din Hateg, 43 de copii, cu varste cuprinse intre opt si 13 ani, au ajuns in decursul a 24 de ore la spital cu VARSATURI SI ENTEROCOLITE.

Citeste si: TOXIINFECTIE ALIMENTARA LA IASI. 12 COPII DIN VALEA OILOR S-AU INTOXICAT LA SCOALA DUPA CE AU MANCAT CORN CU LAPTE

Cei 43 de copii din Bucuresti si judetul Ilfov se afla in excursie si au fost cazati la o pensiune situata la intrarea in Hateg dinspre Petrosani, informeaza Mediafax.

Medicul pediatru Daniela Duna a mai spus ca noua copii au suferit Deshidratare de peste zece la suta si au fost internati, iar restul au primit tratament injectabil, perfuzabil si oral apoi au fost lasati sa plece inapoi la pensiune.

Copiii, unii dintre ei insotiti de parinti, le-au spus medicilor ca au mancat carne de pui, omleta, ciorba acra, inghetata si au facut baie in piscina pensiunii.

Citeste si: TREI ELEVI DE LA COLEGIUL PEDAGOGIC DIN CONSTANTA, SUSPECTATI DE TOXIINFECTIE ALIMENTARA

Bucataria pensiunii a fost inchisa temporar de catre medicii sanitar-veterinari si au fost ridicate probe pentru analize, din mancarea servita copiilor. Potrivit noilor directive, rezultatele analizelor vor fi trimise si la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Sursa foto: ziarmm.ro