Peste 40 de UNIVERSITATI DE ELITA din Europa vor fi prezente la World Education Fair

Peste 40 de UNIVERSITATI DE ELITA din Europa isi vor prezenta ofertele de studii la editia de toamna a World Education Fair, care va avea loc in perioada 11-12 octombrie la Hotelul Hilton din Bucuresti, au anuntat miercuri organizatorii.

Astfel, la targ vor fi prezente institutii de invatamant superior din Marea Britanie, Olanda, Austria, Belgia, Spania si Elvetia, dintre care sapte sunt pentru prima data in Bucuresti. Alaturi de noii participanti vor fi reprezentate si Franta si Italia. Pentru prima data in Romania va veni ESC La Rochelle Business School din Franta, specializata in programe de afaceri si turism international in limbile franceza si engleza. ESC La Rochelle a fost aleasa de Financial Times drept una dintre cele mai bune scoli de afaceri pentru studii de masterat in domeniul managementului.

Printre noii participanti se vor numara si Academia Italiana de Arte si Design NABA, Vrije University Bruxelles, cu programe de studii postuniversitare in inima Europei, la un pret accesibil incepand cu 620 de euro pe an, si universitatea austriaca de stiinte aplicate Carinthia, cu un pret de 363 de euro pe semestru pentru programele de licenta.

Citeste si: Peste 30 de licee si scoli de elita din strainatate isi prezinta oferta la Bucuresti

La targ au fost invitati pentru prima data si unele dintre cele mai prestigioase universitati din Marea Britanie. Una dintre acestea este si celebra universitate a politicienilor britanici, City University din Londra, care este a saptea in clasamentul britanic The Guardian pentru anul 2015. Universitatea este un lider in domeniile managementului afacerii si marketing, specializari pentru care au depus dosare anul trecut peste 35 la suta dintre romani care au plecat sa studieze in strainatate, potrivit organizatorilor manifestarii. City University din Londra a instruit doi dintre cei mai importanti politicieni britanici, Margaret Thatcher si Tony Blair, dar se mandreste si cu alti absolventi straini, cum ar fi Mahatma Gandhi si prim-ministrul indian Nehru Dzhevaharlal.

De asemenea, la targ vor mai fi prezente Leeds Business School si Kings College din Londra. Kings College este in top 20 din clasamentul mondial, iar campusul sau se afla in imediata apropiere de London Eye si cladirea Parlamentului. Leeds University Business School este lider in clasamentele din domeniul cercetarii si a fost nominalizata ca una dintre cele zece universitati cele mai preferate de angajatori de top.

Totodata, la targ va participa si London School of Hospitality and Tourism, parte din University of West London, care are programe adaptate la cerintele pietei turismului romanesc.

Citeste si: STUDIU: 39 la suta dintre STUDENTII romani din strainatate NU DORESC sa revina in tara

Participantii la targ vor putea beneficia si de consultatii gratuite, iar elevii din clasa a XII-a vor avea ocazia sa depuna direct dosarele de admitere in centrul UCAS pentru admitere in Marea Britanie. In cadrul targului se va face o verificare gratuita a dosarelor de admitere si in special a scrisorilor de motivatie, care au o mare importanta pentru admiterea la universitatile europene.

Targul va mai avea loc si in alte trei orase din tara. Este vorba despre Timisoara (13 octombrie), Galati (15 octombrie) si Constanta (16 octombrie).

Sursa foto: webpr.ro