Peste 43.000 de AMENZI au fost aplicate de POLITISTI in perioada SARBATORILOR DE IARNA

Peste 25.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au actionat in perioada SARBATORILOR DE IARNA pentru combaterea infractionalitatii, in aceasta perioada fiind identificate 2.198 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni, cu 635 mai multe fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al institutiei, Monica Dajbog.

“Pentru asigurarea unui climat de siguranta publica cu prilejul sarbatorilor de iarna, (…) in perioada 24 decembrie — 4 ianuarie, au fost mobilizati, zilnic, peste 25.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne. (…) In urma analizei situatiei centralizate de Centrul National de Coordonare Integrata a Interventiilor, care functioneaza la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a rezultat ca, in aceasta perioada, s-a inregistrat o diminuare a infractionalitatii sesizate cu 17 la suta, fata de anul trecut (…) Din punct de vedere al combaterii infractionalitatii, in ultimele doua saptamani, Politia Romana a identificat 2.198 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni, cu 635 mai multe fata de perioada similara a anului trecut. Totodata, 60 de persoane care erau date in urmarire pentru diferite fapte penale au fost depistate de politisti”, a afirmat purtatorul de cuvant al MAI.

Numarul infractiunilor de tentativa de omor a scazut cu 56 la suta, faptele de talharie cu 14 la suta, numarul accidentelor rutiere cu 23 la suta, iar faptele grave de tulburare a ordinii publice si cele de ultraj contra bunelor moravuri au scazut in aceasta perioada cu 50 la suta, respectiv 86 la suta, a precizat Monica Dajbog.

Citeste si: MAI: Politistii au confiscat pe 31 decembrie ARTICOLE PIROTEHNICE in valoare de 78.357 lei

Purtatorul de cuvant al MAI a adaugat ca in perioada SARBATORILOR DE IARNA, Politia Romana a constatat 671 de infractiuni la regimul materiilor explozive, fata de 398 in anul trecut.

Totodata, POLITISTII au actionat pentru combaterea evaziunii fiscale si respectarea regimului prevazut de codul silvic, fiind constatate 201 de contraventii, mai multe decat in perioada similara a anului precedent.

“In total, politistii au aplicat peste 43.000 de sanctiuni contraventionale in cuantum de aproximativ 9,5 milioane de lei, fiind confiscate bunuri in valoare de 656.000 lei, in crestere fata de anul trecut cand valoarea produselor confiscate era in jur de 160.000 lei”, a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

De asemenea, in aceasta perioada, s-au inregistrat scaderi in ceea ce priveste toti indicatorii rutieri, numarul accidentelor rutiere diminuandu-se cu 23 la suta fata de anul trecut. Numarul persoanelor decedate a fost cu 44 la suta mai mic, iar al persoanelor ranite cu 13 la suta, a adaugat Monica Dajbog. “Au fost ridicate in vederea suspendarii 71 de certificate de inmatriculare pentru lipsa anvelopelor de iarna, iar 395 de permise de conducere au fost retinute pentru consum de alcool”, a declarat purtatorul de cuvant al MAI.

Citeste si: Peste 2.800 de AMENZI, aplicate de politisti in ULTIMA ZI a anului trecut

In perioada SARBATORILOR DE IARNA au actionat peste 6.700 de jandarmi care au asigurat, zilnic, paza obiectivelor si masurile de ordine publica in zonele aglomerate, inclusiv cu prilejul evenimentelor publice organizate la nivel national. Jandarmeria Montana a avut in ultimele doua saptamani 735 de misiuni de sprijin sau salvare a persoanelor aflate in zonele montane, acestea desfasurandu-se impreuna cu serviciile de salvamont sau pentru situatii de urgenta, a mai precizat reprezentantul MAI.