Peste 450.000 de STUDENTII incep miercuri noul an universitar

Peste 450.000 de STUDENTI din toata tara incep miercuri noul AN UNIVERSITAR 2014-2015, dintre care aproape 340.000 invata in universitatile stat pe locurile bugetate si pe locurile cu taxa si aproximativ 110.000 de student in universitat particulare.

In ANUL UNIVERSITAR 2014-2015 vor intra in lichidare 135 de specializari/ programe universitare, dupa ce in anul 2013-2014 au intrat in lichidare 186.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS LE-A SPUS STUDENTILOR CA TREBUIE SA INVETE PENTRU A AVEA UN LOC DE MUNCA BUN

Festivitati de deschidere a ANULUI UNIVERSITAR 2014-2015 vor avea loc miercuri in Capitala la Universitatea Politehnica, Scoala Natonala de Studii Politice si Administrative, Academia de Studii Economice, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

Ministerul Educatei Natonale a dispus pentru ANUL UNIVERSITAR 2014-2015 efectuarea de activitati de control, in mod direct, precum si in colaborare cu Agenta Romana de Asigurare a Calitati in Invatamantul Superior, pentru trei universitati, potrivit unei hotarari de guvern.

Ministerul atentioneaza STUDENTII. Cele trei instituti care vor fi monitorizate sunt: Universitatea “Bioterra” din Bucuresti, in baza Raportului Corpului de control al ministrului Educatei Natonale, Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” din Bucuresti, in baza comunicarii ARACIS, ca urmare a depasirii termenului de depunere a dosarului pentru evaluare institutonala, si Universitatea “Apollonia” din Iasi, in baza Raportului Corpului de control al ministrului Educatei Natonale si al Raportului ARACIS privind nerespectarea standardelor de calitate si acordarea calificativului ”Lipsa de incredere”, prevede actul normativ, potrivit Agerpres.

“SAPTAMANA BOBOCILOR”, LA FACULTATILE UNIVERSITATII DIN BUCURESTI

 

Sursa foto: emaramures.ro