Peste 450 de PERSOANE FARA ADAPOST sunt CAZATE in centrele Primariei Capitalei

Un numar de 465 persoane fara adapost in cazate in momentul de fata in centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), au anuntat joi reprezentantii Primariei Capitalei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a temperaturilor scazute din aceasta perioada, Primaria Capitalei, prin DGASMB si Politia Locala, a intensificat actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa fie cazati in cele trei adaposturi ale municipalitatii.

Dintre persoanele cazate in centrele sociale, 115 sunt femei, 333 sunt barbati si 17 sunt femei insotite de copii minori. 18 persoane care au refuzat adapostirea au primt asistenta in strada.

In total, DGASMB dispune de o capacitate de cazare de 1.100 de locuri.

Si in cursul serii de joi, o echipa mobila va continua distributia de supa, ceai si imbracaminte groasa (geci, bocanci, sosete, manusi, caciuli), cu incepere de la ora 20.30 si plecare din zona Garii de Nord.

Citeste si: PERSOANELE FARA ADAPOST din Sectorul 1, gazduite in CENTRE SOCIALE

De la inceputul sezonului rece 2014-2015 au fost distribuite 12.000 de supe calde si ceaiuri de catre echipele mobile ale DGASMB, mai spun sursele citate.

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la numarul de telefon gratuit 0800.800.868.

Conform sursei citate, de la inceputul sezonului rece, in evidentele DGASMB au fost inregistrati 611 beneficiari unici (femei si barbati). Dupa trecerea sarbatorilor de iarna s-a inregistrat o scadere a numarului de oameni fara adapost ca urmare a faptului ca multi dintre cei veniti in Capitala pentru activitati specifice perioadei (colindat, cersit) s-au reintors in judetele de origine. 89 la suta dintre persoanele adulte fara adapost identificate provin din alte localitati decat Bucurestiul, 70 la suta dintre acestea fiind barbati. Cei mai multi oameni ai strazii provin din judetele Vaslui, Teleorman, Ialomita si Giurgiu, Alba, Ilfov, iar dintre cei cu domiciliul pe raza Capitalei, cei mai multi provin din sectoarele 3 si 4 si 5. O proportie de 23 la suta dintre beneficiari nu au acte de identitate, iar 47 la suta sufera de afectiuni medicale cronice.

Citeste si: Gerul a umplut pana la refuz centrele pentru persoanele fara adapost

In ceea ce priveste actiunile de deszapezire si combatere a poleiului, in cea de-a doua parte a noptii, operatorii de deszapezire din toate sectoarele Capitalei vor actiona cu 145 de utilaje si vor aplica tratamente preventive cu materiale antiderapante, cu prioritate pe pante, rampe, poduri si arterele cu spitale, obiective sociale etc.

Inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei au somat in ultimele zile 567 agenti economici si asociatii de locatari si au aplicat 129 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 258.000 de lei celor care nu au indepartat zapada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spatiilor comerciale pe care le detin, precum si celor care nu au luat masuri pentru indepartarea turturilor.

Actiunile de control referitoare la curatarea trotuarelor de zapada vor continua si in zilele urmatoare.

Sursa foto: bucurestifm.ro