Peste 5.000 persoane din Sectorul 4 ocupa locuri de parcare fara forme legale

Un numar de 5.300 de persoane ocupa locuri de parcare din Sectorul 4 fara forme legale, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei de primaria acestei unitati administrative.

Totodata, un numar de 300 de persoane figureaza cu restante in ceea ce priveste achitarea taxelor pentru locurile de parcare, se mai arata in comunicat.

Persoanele care ocupa locuri de parcare fara forme legale sunt asteptate pana pe 31 martie pentru incheierea contractelor, in conformitate cu hotararile Consiliului  Local Sector 4.

De asemenea, beneficiarii locurilor din parcarile de resedinta trebuie sa-si reinnoieasca contractele de inchiriere pana pe 31 martie.

Pentru reinnoirea contractelor de inchiriere a locurilor de parcare pe raza Sectorului 4, solicitantii trebuie sa prezinte urmatoarele documente: copie dupa CI/BI, copie dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului, acordul vechi, dovada achitarii taxei aferente pe anul 2014.

Taxele de utilizare a loculului de parcare se mentin la nivelul anului 2013. Solicitantii pot obtine acordul de utilizare numai dupa achitarea taxei aferente ocuparii locului, la unul din sediile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (Calea Serban Voda nr. 43, str. Nitu Vasile nr. 50-54, sos. Oltenitei nr. 37-39), precum si in str. Straduintei nr. 1. Neachitarea la termen a sumelor impuse, conform contractului de inchiriere, conduce automat la rezilierea acestuia.

Citeste si: Ai parcat ca un bou! Sticker-ul romanilor impotriva soferilor care isi lasa masina or iunde. FOTO

In conformitate cu prevederile Acordului pentru utilizarea unui loc de parcare, orice schimbare privind adresa de domiciliu, numarul de inmatriculare sau vanzarea autovehiculului trebuie comunicata in scris, in termen de cinci zile, prin Registratura Serviciului Parcari.

Pentru reinnoirea contractului de inchiriere, beneficiarii locului de parcare sunt asteptati la sediul Serviciului Parcari din strada Straduintei nr. 1, Sector 4, programul cu publicul fiind in zilele de marti si miercuri, intre orele 8.30 si 14.30, si joi, intre orele 12.30 si 18.00.

In Sectorul 4, detinatorii de autoturisme au la dispozitie 39.408 locuri de parcare, organizate in 1.783 de parcaje de resedinta, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4