Peste 5 tone de ARTICOLE PIROTEHNICE, descoperite de politisti in sectorul 2

DGPMB a identificat miercuri un barbat de 29 de ani care detinea intr-un depozit neautorizat din sectorul 2 un numar de 269 de baxuri de articole pirotehnice, in greutate de 5.631 kg, din categoriile 1, 2, 3 si 4, in vederea comercializarii ulterioare catre persoane fizice, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, depozitul in cauza a fost sigilat, iar cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.

CITESTE SI: 70 de tone de MATERIALE PIROTEHNICE, descoperite de politistii din ILFOV

“Politia Capitalei reaminteste ca orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata de persoane fizice sau juridice, fara a detine autorizatia prevazuta de lege, constituie infractiune. Prin operatiune cu articole pirotehnice se intelege nu numai importul, confectionarea si vanzarea acestora, ci si cumpararea, detinerea sau folosirea lor”, se arata in comunicatul de presa.

CITESTE SI: JANDARMII BUCURESTENI AU CONFISCAT PESTE 27.000 DE OBIECTE PIROTEHNICE

Actiunea politistilor se inscrie in planul de masuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniste publica in perioada sarbatorilor de iarna, protectia cetateanului fata de practicile comerciale ilicite si insanatosirea mediului de afaceri.

 Sursa foto: gandul