Peste 50.000 de COPII si TINERI sunt asteptati in vacanta de vara in TABERELE MTS

Peste 50.000 de COPII si TINERI sunt asteptati in vacant de vara din acest an in TABERELE Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, pe langa TABERELE DE ODIHNA, accesibile oricui, se vor desfasura si programe cu caracter gratuit. TABERELE SOCIALE pentru copiii institutionalizati se vor dedica unui numar de 4.600 de doritori, iar in TABERELE PENTRU COPIII CU DIZABILITATI vor participa pana la 1.600 de persoane.

Totodata, vor fi organizate peste 50 de TABERE NATIONALE si TEMATICE pe domenii ca jurnalism, antreprenoriat, speologie, pictura, tehnici de supravietuire. Celor peste 5.500 de beneficiari li se va asigura o mare din parte din cheltuielile privind cazarea, masa si tematica din tabara, mai spun reprezentantii MTS.

Citeste si: Oferta CENTRELOR DE AGREMENT ale MTS, prezentata la “Targul National de Tabere”

TABARA OLIMPICILOR se va desfasura si anul acesta. Astfel, 400 de olimpici nationali si internationali vor avea parte de un sejur gratuit la mare, timp de o saptamana.

Ca un aspect inedit, tinand cont ca 2014 este Anul Brancoveanu, in luna august va fi derulata “TABARA BRANCOVEANU”.

Citeste si: Elevii bucuresteni, premiati cu tabere de sapte zile la mare

“De buna desfasurare a programelor, dar si de siguranta copiilor se vor ocupa personalul din TABERE si insotitorii de grup. In ceea ce priveste  respectarea normelor igienico-sanitare, atat pentru spatiile de cazare, cat si pentru cele de servire a mesei, va facem cunoscut faptul ca, in lunile aprilie-mai, Directia Tabere si Agrement a efectuat un control amplu in toate TABERELE din subordine, iar in acest moment totul este pregatit pentru a incepe vacant”, mai spun reprezentantii MTS. 

Sursa foto: mts.ro